Blas Cantó edustaa Espanjaa euroviisuissa

 

Kunnia lankeaa pian 28 vuotta täyttävälle Blas Cantólle. Valinnan suoritti RTVE:n oma sisäinen asiantuntijaraati. Cantón ohella kisaedustajaksi olivat ehdolla muun muassa Ruth Lorenzo, Diana Navarro ja David Bustamante.

Blas Cantó tuli suurelle yleisölle tutuksi Auryn -poikabändistä. Myös Auryn oli lähellä euroviisupaikkaa vuonna 2011. Tuolloin yhtye jäi kuitenkin kisassa toiseksi.

Aurynin kanssa Cantó ehti levyttää neljä albumia: Endless Road, 7058 (2011), Anti-Héroes (2013), Circus Avenue (2014) ja Ghost Town (2015).

Vuonna 2016 Aurynin taru julistettiin päättyneeksi, ja Blas Cantó siirtyi soolouralle. Ensimmäinen soolosingle In Your Bed näki päivänvalon maaliskuussa 2017. Sooloartistina Cantó on julkaissut toistaiseksi yhden pitkäsoiton, Complicado, Vuonna 2018. Albumin avausraita Él no soy yo soi radiokanavilla edelleen varsin tiuhaan.

Seuraavat euroviisut kisataan Rotterdamissa, Alankomaissa. Semifinaalit, joihin Espanjan ei rahoittajamaana tarvitse osallistua, kilpaillaa 12. ja 14. toukokuuta. Blas Cantó ja muut finalistit ovat tulessa lauantaina, 16. toukokuuta.

Espanja on voittanut euroviisut kahdesti: vuosina 1968 ja 1969.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...