Uutiskatsaus Espanja 13.8.2019

Neymarin siirto Espanjaan saa taas lisää kierroksia ja lienee tällä hetkellä eniten seurattu uutiskokonaisuus koko maassa. Nyt Neymaria viedään takaisin Barcelonaan ja siirron taustalla on huhuttu häärivän jopa itsensä Messin. Mikäli Barcelona saisi Neymarin, olisi perusteet tulkita sillä olevan jopa 4 maailman top 5 hyökkääjistä.

Kommentti: Hienoa jos Neymar palaa Barcelonaan, mutta eräs keittiöön ja kokkeihin liittyvä sananlasku olisi kenties hyvä ottaa huomioon…

Suomalaisen keltaisen lehdistön mukaan suomalainen miltei megaluokan julkimo Pezhman Ahmadi on mennyt naimisiin Marbellassa.

Kommentti: Onnea hääparille ja toivottavasti sujuu paremmin kuin aiemmalla Marbellassa vaikuttaneella suomalaisella pariskunnalla…

Espanjan Taco Bell saattaa ottaa nyhtökauran valikoimiinsa.

Kommentti: Valtaako nyhtökaura seuraavaksi Espanjan, ja onko Jamon Serranon päivät luetut?!? Seuraamme asiaa tiiviisti.

Málagan alueen taksit yritetään valjastaa turvallisuuden valvontaan entistä paremmin.

Aurinkorannikon turistisektorin mukaan Brexit ei tule vähentämään brittien turismia alueelle.

Kommentti: Täysin perusteeton uutinen, sillä kukaan ei tiedä tällä hetkellä millä ehdoilla Brexit tapahtuu ja mm. brittien juridinen oikeus talviasumiseen ja kiinteistöjen omistaminen on vielä auki. Näiden perusteettomien uutisten idea on luoda turvallista ilmapiiriä alueelle sijoittaville rahastoille ja kiinteistöyrityksille, joiden toimintaan brittien väheneminen iskisi lujiten.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...