Yksi raudoissa – viisi jäljellä

Yksi Espanjan etsityimmistä suomalaisrikollisista Ville Lehmusmetsä, 37, on jäänyt viikolla kiinni. Keskusrikospoliisi tiedotti asiasta twitterissä.

KRP julkaisi konnagallerian Fuengirola.fi-lehden pyynnöstä. Twiitissa poliisi kiittää niin yleisövihjeitä kuin viranomaisyhteistyötä.

– Todennäköisesti tätä hieman edesauttoi Fuengirola-lehdessä julkaistu juttu. Meillä ei ole tarkkaa tietoa vaikutuksesta, mutta jotenkin näin päättelimme, että se olisi ehkä ollut yksi syy, sanoo rikoskomisario Ritva Santtila Iltalehdelle.

Lehmusmetsä oli etsintäkuulutettu, koska käräjäoikeus päästi hänet vastaamaan vapaalta kalalta hovioikeuden käsittelyyn, vaikka alioikeus oli määrännyt Lehmusmetsälle 7,5 vuoden vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Lehmusmetsä käytti tilaisuuttaan hyväkseen ja karkasi. Tuomion tuli osallisuudesta vahvan amfetamiinin salakuljetukseen.

Seuraavaksi Suomi toimittaa Lehmusmetsän pidätysmääräyksen espanjalaiselle syyttäjälle, joka vie sen tuomioistuimen arvioitavaksi. Lehmusmetsällä on tässä vaiheessa mahdollisuus vastustaa luovutusta.

Suomi on etsintäkuuluttanut kansainvälisesti eurooppalaisen ja pohjoismaisen pidätysmääräyksen perusteella kaikkiaan 130 ihmistä.

Suomen etsintäkuuluttamista henkilöistä voi antaa vinkin soittamalla numeroon +358 50 440 1800 sekä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai Espanjan poliisille numeroon 091

Mika Heikkilä

Lue alkuperäinen juttu täältä!

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...