Kaksi suurta edelleen kärjessä

 

La Ligassa Barcelona ja Real Madrid jatkavat liigaurakkaansa käsi kädessä, eli johtavat sarjaa tasapisteissä. Ensi viikon keskiviikkona pelataankin sitten Katalonian levottomuuksien takia aiemmin siirretty ottelu, kauden ensimmäinen El Clásico. Jos tuon ottelun jompikumpi voittaa, ottaa se ensimmäisen askeleen kohti mestaruutta. Sevilla on ainoa joukkue tällä hetkellä joka on vielä, ainakin toistaiseksi, kahden kärkijoukkueen kyydissä. Eroa kaksikkoon on kolme pistettä. Sijoilla 4. – 8. olevat joukkueet seuraavat pisteen sisällä Sevillan perässä.

Koko alkukauden kärkikaksikon mukana pysytellyt Atletico Madrid on valahtanut sijalle seitsemän. Heillä on ainoastaan yksi voitto kuudesta viimeisestä ottelusta. Hyvää nousua on tehnyt Getafe, sijalle viisi. Getafe ei ole kokenut tappiota kuuteen viimeiseen otteluun. Nousijajoukkueista Granada sinnittelee sijalla yhdeksän. Se ottikin viime viikonloppuna voiton ensimmäistä kertaa viiteen otteluun. Hyvää nousua on tekemässä myös Sevillan toinen joukkue Real Betis. Heillä on kolme peräkkäistä voittoa tilillään. Hännänhuippuna on Espanyol, koska Leganes voitti peräpään kamppailussa Celta Vigon viime kierroksella. Nämä kolme edellä mainittua ovat siis tällä hetkellä putoajien paikalla.

Tulevalla kierroksella molemmilla kärkijoukkueilla on kiharaiset ottelut vieraskentillä. Barcelona matkaa sarjanelosen Real Sociedadin vieraaksi ja Real Madrid puolestaan Valenciaan.

***

Vahvan alkukauden La Liga 2:ssa pelanneen Cádizin etumatka alkaa käydä vähiin, sillä se johtaa enää viidellä pisteellä ennen Almeriaa. Eli kaksi etelärannikon seuraa hallitsee tällä hetkellä Espanjan toiseksi korkeinta sarjaa. Sarjan kolmas etelärannikon joukkue Málaga taisteleekin puolestaan sarjan toisessa päässä. Málaga tosin otti voiton kotonaan viime lauantaina Tenerifen kustannuksella. Voiton ansiosta Málaga nousi taas vaihteeksi pois putoajan paikalta.

Málagan peli ei ole kuitenkaan niin huonoa, mitä sarjataulukko näyttää. Se on lähes kauden jokaisessa ottelussaan ollut se kentällä vahvempi ja hallitsevampi joukkue, mutta maalinteko on ollut vaikeaa. ”Sinivalkoiset” on sarjan kolmanneksi vähiten maaleja tehnyt joukkue, mutta toisaalta myös kolmanneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue. Mitään uutta ei vielä ole Málagan omistajuudesta kuulunut. Seuraavia uutisia odotellaan vuodenvaihteen jälkeen.

Tulevalla kierroksella Málaga matkustaa Almendralejoon, eli kohtaa Extremaduran, joka puolestaan on sarjan toiseksi viimeisenä. Tuosta ottelusta kelpaa vain voitto, jotta tuo putoajan paikka voitaisiin alkaa unohtaa.

Positiivisesti ajateltuna Málagalla on vain 10 pistettä sarjan kuudenteen paikkaan, joka oikeuttaisi nousukarsintapeleihin sarjan päätyttyä. Jos maalinteko alkaisi toimia, kierroksia on tarpeeksi vielä jäljellä tuota nousukarsintapaikkaa ajatellen, kun sarjaa on kahta kierrosta vaille puolet pelattuna. Jospa Málaga saisi vaikka joulupukilta uusia pelaajia lahjaksi.

Veppe Tervaskangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...