Fuengirolan sataman kunnostus alkaa

Lähes ikuisuusprojektilta vaikuttanut Fuengirolan sataman uudistaminen ottaa vihdoinkin ensimmäisiä konkreettisia askelia. Toukokuun 20. päivä alkavat työt kalasataman laajentamiseksi. Tarkoituksena on jopa kaksinkertaistaa kalastajien tilat alueella.

Kalasataman uusiminen on samalla myös lähtölaukaus koko satama-alueen modernisoinnille, niin että se saadaan huomattavasti nykyistä toimivammaksi myös turismin kannalta.

Kalasataman kunnostustöistä vastaa Agencia Pública de Puertos de Andalucía (APPA), jolla on käytössään myös Euroopan merenkulku- ja kalatalousrahaston avustusvaroja. Käytettävissä on 887.000 euron budjetti.

Remontti alkaa siis maanantaina, 20. toukokuuta. Töihin on varattu seitsemän kuukautta, mutta kaupunki on pyytänyt sekä APPA:aa, että urakoitsijaa kiirehtimään töitä mahdollisuuksien mukaan.

Uudistetun kalasataman pinta-ala (1.060 neliömetriä) on yli kaksinkertainen nykyiseen (418 m²) verrattuna. Uudet tilat mahdollistavat kalastajien ammatinharjoittamisen ajantasaisella tavalla. Sen lisäksi alue tulee varmasti vetämään puoleensa myös turisteja, sillä se on kaikille avoin.

Fuengirolan sataman seuraavista kunnostus- ja modernisointiaskeleista keskustellaan ensi tiistaina Sevillassa, APPA:n kokouksessa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...