Marbella ja Estepona vaativat junayhteyttä

 

Vain pari kuukautta sitten Andalusian maakuntahallituksen varapresidentti Juan Marin kehui, että Málagan provinssin kulkuyhteydet ovat jotakuinkin parhaat koko Espanjassa. Hänen mukaansa junayhteyden jatkaminen Marbellaan ja Esteponaan ei tällä hetkellä ole prioriteetti.

Tämänkin lausunnon kirvoittamana Marbellan pormestari Angeles Muñoz ja hänen Esteponan virkaveljensä Garcia Urbano ovat yhteisessä julkilausumassaan todenneet, että on aika vaatia tämän kulkuyhteyden päivittämistä.

Málagasta Aurinkorannikkoa halkovan junayhteyden jatkamista Fuengirolasta eteenpäin Marbellaan ja Esteponaan, on suunniteltu, lupailtu ja jahkattu niin kauan, että sen rinnalla länsimetrokin oli nopea hanke.

Pormestareiden mielestä kyse ei ole rahasta, vaan politiikasta. Muñozin ja Urbanon mukaan Madridiin myönnetään säännöllisin välein rahaa 50 kilometrin lisämetron rakentamiseen, saman mittainen jatko riittäisi parantamaan merkittävästi Aurinkorannikon kulkuyhteyksiä.

Molempien kaupunkien pormestarit ovat sitä mieltä, että jos julkiselta puolelta ei saada rahoitusta järjestettyä, on aika katsoa yksityisen sektorin suuntaan.

– Aivan kuten provinssissa on tulliteitä, miksi ei voitaisi ajatella samanlaista toimintamallia rautatien suhteen?, Garcia Urbano totesi.

Lähde: The Olive Press

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...