Espanjan uutiskatsaus 11.12.2019

 

Espanjassa seurataan usein espanjalaisten yritysten toimia ja menestystä maailmalla. Tästä johtuen myös mahdollisten kilpailijoiden tuleminen markkinoille saa enemmän tai vähemmän huomiota Espanjan mediassa. Espanjan petrokemian teollisuutta pidetään menestyvä taloudenalana ja siihen liittyen Espanjassa on kiinnostuttu alan muutoksista. Tänään laajaa julkisuutta on saanut Saudi Aramcon listautuminen pörssiin ja yhtiön nousu kerralla maailman arvokkaimmaksi yhtiöksi ohi mm. Applen ja Microsoftin. Saudi Aramcon markkina-arvo on tällä hetkellä noin 1.900 miljardia euroa.

FC Barcelonan futisjoukkueen seurapresidentti on ilmoittanut ottavansa Pep Guardiolan ilolla vastaan, mikäli hän päättää palata seuran peräsimeen.

Malagan entinen apulaiskaupunginjohtaja ja poliitikko Damian Caneda on kuollut tänään 65-vuoden iässä.

Espanjan mediassa riemuitaan ja iloitaan Valencian menetyksestä eurokentillä. Valencia tiputti eilen Ajaxin mestarin liigassa.

13-vuotias tyttö on kadonnut Malagan alueella. Kuva löytyy linkin takaa:

https://www.malagahoy.es/malaga/Deanuncian-desaparicion-nina-anos-Palma-Palmilla_0_1417658590.html

Espanjalaisen kiinteistöjätti Eroskin tilanne ja tulevaisuus näyttää perin huonolta. Eroskin taloudellinen tilanne pelästytti myös sitä aiemmin luotottaneen Sabadell-pankin, joka myi reilun 100 miljoonan euron velkasaatavansa 70% hintaan amerikkalaiselle pankille.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...