Espanjan uutiskatsaus 11.11.2019

Espanjan päivän uutisia hallitsee odotetusti vaalien tulos ja sen seuraukset, sekä siihen liittyvät spekulaatiot. Suurimmat asiat vaaleista ovat VOX-puolueen ja sen kannatuksen valtava nousi ja vastaavasti Ciudanos-puolueen romahdus. Muuten tulos oli odotetunlainen, eikä valtasuhteissa tapahtunut dramaattisia. Hallitusneuvottelujen ja tunnustelun peruslähtökohdat eivät näin ollen muuttuneet dramaattisesti mihinkään suuntaan.

Kommentti: Yhteenvetona todettakoon, että vaalitulos ennakoi valitettavasti koko Espanjan entistä selkeämpää kahtiajakoa oikeistoon ja vasemmistoon. Sama tilanne johti viimeksi 1930-luvlulla dramaattisiin seurauksiin, joita tuskin kukaan halua kokea uudelleen…

Vaalitulos ohessa:

PSOE= 28%

Partido Popular = 21%

VOX= 15%

Podemos= 12%

Fernando Alonso on saanut jonkin pienimuotoisen palkinnon Saudi-Arabiassa ajetussa rallissa. Hän valmistautuu virallisesti Pariisi- Dakar ralliin. Omien sanojensa mukaan hän valmistautuu myös palaamaan F1 – kisoihin.

Aurinkorannikon tien A-7 tietyöt vaikuttavat mahdollisesti suurestikin liikenteen sujuvuuteen Benalmadenan kohdalla ylihuomenna keskiviikkona.

Malagan alati tehokas poliisi on taas todistanut ylivertaisuutensa rikollisuuden torjunnassa, johon liittyen 2 nuorta kännykkävarasta pidätettiin eilen.

Rondan alueella on pelastettu vaeltamiseen liittyvässä onnettomuudessa loukkaantunut 29-vuotias mies. Hän oli pudonnut pieneen rotkoon ja hänen pelastamisensa vei ilmeisen paljon aikaa vaikeista olosuhteista johtuen.

Malagan kulmilla Las Castañetaksen alueella poliisi on pidättänyt 11 henkilöä huumausaineisiin liittyvässä ratsiassa.

Kommentti: Asiaa on pakko kommentoida ironisesti ja epäsoveliaasti: Jos jostakin syystä päätät aloittaa huumausaineisiin liittyvän toiminnan Espanjassa, sinun ei ehkä kannata tehdä omaa ryöstöliittymää läheisimpään sähkölinjaan…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...