Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 11.6.219

Eilen uutisoitiin 5G-verkon kokeilun alkamisesta Espanjassa viikonloppuna. Aiemmista tiedoista poiketen Málagan alue onkin mukana kokeilun peittoalueella.

Espanjassa on tällä hetkellä erään laskelman mukaan noin 20,25 miljoonaa työpaikkaa. Työttömyysaste puolestaan on tällä hetkellä noin 15-16% ja talous on edelleen suotuisalla uralla.

Kommentti: Luvut kiinnostavat siksi, että poliittisilla päätöksillä jotka koskevat osa-aikaisten työntekijöiden luokitusta voidaan edellä mainittuja lukuja muuttaa tarvittaessa paljokin. Itse ounastelen pimeää työvoimaa olevan maassa karkeasti noin 5 miljoonan työpaikan verran lisää, joten todellisten työpaikkojen määrä lienee yli 25 miljoonaa.

Rafael Nadalista kirjoitetaan Espanjassa paljon, sillä hän on jonkin asteinen kansakunnan lemmikki tenniksen saralla. Nyt Nadal kommentoi, että hänen taustalla vuosikausia olleen naisystävänsä nimi on kirjoitettu vuosikausia väärin lehdistössä. Naisen oikea nimi on Xisca ei siis Meri, Nadal täsmentää.

Espanjan sosiaalisessa mediassa on herättänyt laajaa huomiota videot, jossa ihmiset esittelevät omenoita ja niihin teollisesti ruiskutetun ”pinnoitteen” poistamista. Osa ihmisistä on sitä mieltä että jotkin teolliset elintarvikkeisiin lisätyt pinnoitteet voivat olla terveydelle vaarallisia. Linkki kuviin ja videoihin ohessa: https://elpais.com/elpais/2019/06/07/ciencia/1559906246_286915.html

Eräältä Málagan alueella sijaitsevalta torilta on ilmeisesti kähvelletty betoninen koristeleijona.

Espanja voitti Ruotsin 3-0 Madridissa pelatussa jalkapallo-ottelussa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...