Espanjan uutiskatsaus 10.10.2019

 

Näissä uutiskatsauksissa on pitkään ennakoitu asuntokuplan puhkeamista Aurinkorannikolla, jossa asuntomarkkinat ja kiinteistökaupat ovat käyneet todella kuumina jo hyvin pitkään. Uudet tilastot koko Espanjan alueelta kertovat, että toteutuneiden asuntokauppojen määrä on kääntynyt laskuun. Uuden valtiollisen tilaston mukaan romahdusta olisi jopa yli 20% vuoden takaisiin lukuihin verrattuna. Tilastot voi tarkastaa linkin takaa: https://www.ine.es/jaxiT3/Tabla.htm?t=6150

Kommentti: Asiaan liittyen saatetaan talvella nähdä kohtalainen neliöhintojen pudotus asuntojen hinnoissa. Toistaiseksi neliöhinnat eivät ole juurikaan laskeneet.

Futishullussa Espanjassa kaikki suurten tähtipelaajien sanomiset ja kannanotot saavat suurta huomiota mediassa. Tällä kertaa otsikoissa on taas Messi, jonka kerrotaan kaipaavan Ronaldoa takaisin Espanjan La Ligaan.

Kommentti: Messin sanomiset olivat koko alkuviikon otsikoissa, kun hän ilmoitti pohtineensa lähtöä Barcelonasta takavuosina verosotkujensa aikaan. Ilmeisesti todennäköisin syy, joka jäi monelta lehdeltä avaamatta, liittyi tässäkin tapauksessa myös Ronaldoon. Messillä ja Ronaldolla oli molemmilla omat sotkunsa Espanjan verottajan kanssa, mutta syytösten käydessä kuumimmillaan Messi jäi ilman seuransa varauksetonta tukea, toisin kuin Ronaldo. Ilmeisesti tämä seikka sai Messin aikanaan pohtimaan seuran vaihtoa.

Ajoittain Espanjastakin voi saada hyviä osinkoja, jos on osannut sijoittaa oikeaan firmaan. Tänä vuonna BBVA, Santarder Inditex ja Telefonica suunnittelevat maksavansa yhteensä noin 4,7 miljardin euron osingot.

Málagan metrolla menee lujaa. Elokuun matkustaja määrät olivat liki 8% suuremmat vuodentakaiseen verrattuna.

Auronkorannikon turistimäärät saavuttivat tänä kesänä kaikkien aikojen ennätyksen ja kasvua viime vuoteen syntyi 4%. Turistien lasketaan käyttäneen Aurinkorannikolla rahaa viimeisen 4 kuukauden aikana yhteensä noin 7,5 miljardia euroa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...