Maanantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 10.6.219

Poliisi pidätti kuusi henkilöä Espanjassa laittoman huumekaupan johdosta. Henkilöt olivat tuoneet 275 kiloa kokaiinia Costa Ricasta banaanilaatikoissa Espanjaan. Henkilöt odottavat tuomiotaan vangittuina.

Vodafone aloittaa seuraavan sukupolven televerkon (5G) kokeilut 15.6.2019 Espanjassa. Kokeilu ei ilmeisesti ulotu Málagan alueelle.

Kuluvasta viikosta tullee hyvin lämmin Aurinkorannikolle ja keskilämpötilan pitäisi pyöriä 30asteen hujakoilla. Ilmatieteen laitos varottaa ihmisiä kovasta tuulesta, joka saattaa yltää puskissa todella suuriin nopeuksiin.

Erään Espanjalaisen artikkelin mukaan espanjalaiset ja ruotsalaiset henkilöt nauttivat pisimpään terveestä elämästä. Käsite on siis eri kuin keskimääräinen elinikä. Espanjanlaisten eliniän odotetaan kasvavan vuonna 2040 maailman korkeimmaksi.

Marbellan alueella poliisi on vapauttanut 8 naista eräästä talosta, jossa heidät pakotettiin toimimaan prostituoituina. Samassa yhteydessä pidätettiin 24 henkilöä, joiden epäillään syyllistyneen laittomuuksiin.

Poliittiset puolueet Ciudadanos ja VOX ovat mahdollisesi muodostamassa oikeistohenkistä yhteistä blokkia, jonka ideana lienee jonkinlaisena vastavoimana toimiminen PSOE:lle. Aika näyttää miten tässä käy ja miten se vaikuttaa päivittäiseen politiikkaan.

Kommentti: Oma veikkaukseni on, että rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät…

Ironiaa tai ei, mutta Japaniin on perustettu VOX-niminen julkinen GAY-baari. Aihe saa hieman palstatilaa Espanjan mediassa, sillä asia pidetään kohtuu huvittavana.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...