Uuden koulun rakennushanke etenee – Suunnitteilla käytävätön koulu

Aurinkorannikon suomalaisen koulun uusi rakennus on tarkoitus saada rakenteille vuoden päästä keväällä. Esisopimus tontin ostosta on tehty ja hankesuunnitelman teko käynnistetty.

-Kovaa vauhtia mennään asiassa eteenpäin. Hankesuunnitelman ensimmäinen katselmus on kesäkuun alussa ja suunnitelman pitäisi valmistua elokuuksi, kertoo koulun kannatusyhdistyksen varapuheenjohtaja Jari Nyman.

Kun hankesuunnitelma ja budjetti saadaan valmiiksi, sen jälkeen alkaa varsinainen koulun suunnittelu ja muiden käytännönasioiden järjestely.

-Arkkitehdit on jo valittu ja heillä on todella huikeita suunnitelmia. Tässä vaiheessa puhutaan käytävättömästä koulusta, mikä ensikuulemalta saattaa kuulostaa oudolta. Näimme muutamia kuvia siitä, mitä käytävättömyys tarkoittaa ja se näytti erittäin toimivalta ratkaisulta. Valituilla arkkitehdeillä on laaja kansainvälinen kokemus koulusuunnittelusta ja heidät on palkittu useaan otteeseen.

Koulun suunnittelun on arvioitu kestävän vajaat puoli vuotta, joten rakentamaan päästäisin suunnitelman mukaan ensi vuoden keväällä.

Uuden koulun rakentamisen rahoitus on ollut hieman hämärän peitossa. Asiaa seuranneille kansalaisille on saattanut syntyä hämmennystä, kun on puhuttu voittoa tavoittelemattomasta nimettömästä hyväntekijästä. Rahoituskuvio on mennyt uusiksi, mutta nyt rahoittaja on astumassa kesän jälkeen esiin.

-Projektissa on vielä niin paljon keskeneräistä, että sijoittaja, joka lähtee rahoittamaan ja rakennuttamaan koulun ei halua toistaiseksi nimeään esille. Sitten, kun hankesuunnitelma valmistuu ja päästään asioissa eteenpäin, kaikki tehdään avoimesti ja läpinäkyvästi.

Yhdistyksestä säätiöksi

Nykyisenkaltainen yhdistyspohja on osoittautunut liian haavoittuvaksi ja koulua tulee jatkossa hallinnoimaan säätiö.

-Säätiöittäminen on sekä omien pohdintojemme että opetusministeriön yhteinen näkemys. Tarkoitus on, että säätiö ostaa koulurakennuksen tontteineen omistukseensa jollain aikavälillä. Heti uuden rakennuksen valmistuttua emme varmasti voi tuplata oppilasmäärää, se pitää tehdä hallitusti portaittain. Vasta sitten, kun riittävän laaja oppilaspohja takaa jatkuvan rahoituksen, ostaminen on mahdollista.

Koulun kannatusyhdistyksen uusi hallitus valittiin 29.5. pidetyssä sääntömääräisessä kevätkokouksessa. Pitkään puheenjohtajana toiminut Hilkka Asteljoki siirtyi sivuun. Hallitus pitää järjestäytymiskokouksen 16.5. ja ennakkoarvailujen mukaan uudeksi puheenjohtajaksi valittaneen Jari Nyman. Hänen kielitaitonsa ja suhdeverkostonsa ovat keskeisen tärkeitä rakennushankkeen edetessä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...