Uutiskatsaus Espanja 9.8.2019

Tänään on voimassa virallinen lämpötilavaroitus Aurinkorannikon alueella. Lämpötilan odotetaan nousevan yli 40 asteen. Varoitus kannattaa ottaa vakavasti ja varautua asianmukaisesti.

Espanjan ex-kuningas Juan Carlos on piipahtanut Suomessa. Virallisten tietojen mukaan hän on viihtynyt.

Hannele Lauri on järkyttynyt Espanjaan matkaavien suomalaisten käytöksestä. Lisää tietoa Suomen keltaisesta mediasta.

13 Málagan pohjoisella alueella olevaa kuntaa ovat valittaneet juomaveden puutteesta. Tilanne koskee liki 100.000 ihmistä.

60-vuotias mies kuoli eilen Málagan alueen A-357 tiellä sattuneessa auto-onnettomuudessa.

Málagassa poliisin toiminta herättää ajoittain tuohtumusta ja suuria tunteita. tällä kertaa tunteet ovat kuumenneet kun poliisi epäily erään rekan 24.000 kilon sardiinilastin sisältävän huumeita. Poliisi pysäytti rekan ja tutki perin pohjin lastin löytämättä huumeita sardiinien seasta. Tämän johdosta sardiinit kuitenkin lämpenivät ja ne jouduttiin hävittämään. Sardiinit omistanut yritys vaatii poliisilta liki 20 tuhannen euron korvauksia, mutta oikeuslaitoksen mukaan poliisi ei ole velvollinen korvaamaan omasta toiminnastaan johtuvia taloudellisia menetyksiä.

Kommentti: Espanjan oikeuslaitos on toki virallisten tietojen mukaan tehokas ja toimiva, mutta jotakin kertoo se, että edellä kuvattu asiakokonaisuus on vuodelta 2014 ja asiasta saatiin vasta nyt päätöksiä.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...