Taina ja Laura pyöräilivät Espanjan ympäri

Maanantai-iltana viiden jälkeen Fuengirolan kaupungintalolla oli odottava tunnelma; toukokuun 21. päivänä Espanjaa kiertämään lähteneet Taina Liekari ja Laura Toukola saapuisivat hetkenä minä hyvänsä urakan suoritettuaan. Takana on 49 päivää ja 4030 kilometriä.

Onnelliset vaeltajat saapuvat maaliin ja innokkaat vastaanottajat antoivat runsaat aplodit. Paikalla oli ystävien ja rakkaiden lisäksi edustajia Fuengirolan kaupungista ja eri medioista.

Fuengirolan kaupunki tuki tempausta näyttävästi. Kuvassa oikealla kaupungin liikuntatoimenjohtaja Pedro Cuevas.

Ajatus pyöräilystä tuli ensin Taina Liekarille, joka täytti matkalla 50-vuotta. Vuosi sitten hän mietti eri tapoja juhlistaa merkkipäiväänsä. Hän tuli maininneeksi pyöräretki-ideastaan Lauralle, jota ei sen enempää tarvinnut houkutella mukaan matkaan. Yhdessä on viimeinen vuosi valmistauduttu ja nyt ollaan tässä.

Media oli hämmästyttävän kiinnostunut naisten pyöräilytempauksesta.

 

Miten retki meni?

-Hyvin meni ja voisimme lähteä vaikka heti uudestaan, Hihkuivat molemmat kuin yhdestä suusta.

Keskimäärin päivässä ajettiin noin 100 kilometriä ja erityisen huikealta tuntui maaston vaativuus; Laura kertoi nousun olleen koko reitillä yhteensä peräti 51 km pystysuoraan.

Mikä oli matkan hankalin päivä?

-Ehdottomasti hiekkamyrsky pari päivää sitten matkalla Carbonerasta La Curvaan. Siihen ei osannut varautua ja se oli hyvin voimakas. Jouduimme pitämään pienen tauon matkan teossa, kertoo Laura ja Taina vahvistaa.

 

Entä sitten mieleenpainuvin päivä?

-Ehdottomasti Tainan syntymäpäivät, kun saimme viettää vapaapäivän. Olin uima-altaalla ja söin suklaata, kertoo Laura,

Entäpä Taina, mitä teit syntymäpäivänäsi?

-.. menin kihloihin! Oli ihana yllätys rakkaaltani, en tiennyt ollenkaan, että näin kävisi.

Oikein paljon onnea Tainalle ja Lauralle urakan suorittamisesta – sekä tietysti onnea tuoreelle kihlaparille Tainalle ja Karille. Nyt jäämme jännityksellä odottamaan minne seikkailut vievät seuraavaksi!

Raija Kurkola

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...