Edistystä rakennushankkeissa

Fuengirolan sataman uusiminen ja uuden Aurinkorannikon suomalaisen koulun rakentaminen ovat viime vuosina olleet hankkeita, joiden toteutumiseen on usko meinannut hiipua. Niin ovat olleet pitkiä ja leveitä puheet projektien etenemisestä.

Nyt molemmat hankkeet näyttävät ottaneen ainakin konkreettisilta vaikuttavia askeleita. Koulun kannatusyhdistyksen hallitus on tiedottanut, että uuden koulun tontin ostamisesta on tehty aiesopimus ja sataman osalta ensimmäinen lapio lyödään maahan jo toukokuun aikana.

Koulun osalta on esitetty tavoiteaikataulu, joka vaikuttaa espanjalaisiin olosuhteisiin tiukalta. Hankesuunnitelmaa tehdään parhaillaan, sen pitäisi olla valmis elokuussa ja rakentamaan pitäisi päästä jo alle vuoden kuluttua. Onnea hankkeelle. Jos tuo aikataulu pitää, suoritus on loistava.

Koulun rakennushankkeen rahoituksen ympärillä on ollut kaikenlaista salamyhkäisyyttä. Taustalla on ollut nimettömiä hyväntekijöitä ja kasvottomia rahanlainaajia. Kannatusyhdistyksen hallitus kertoo, että nyt mukaan lähtenyt sijoittaja on liikkeellä normaalien liiketaloudellisten periaatteiden mukaan, eli projektilla on tarkoitus tehdä tulosta. Hyvä niin, silloin myös aikatauluilla on merkitystä.

Sijoittajataho on luvattu julkistaa sen jälkeen, kun hankesuunnitelma on valmis ja hyväksytty. Tästä lupauksesta ei kannata luistaa tippaakaan, muuten erilaiset salaliittoteoriat ja muut mustamaalaamiset pääsevät jälleen kerran valloilleen. Vaikka Aurinkorannikon suomalainen koulu on yksityiskoulu, se saa tuntuvasti tukea yhteiskunnalta. Siksi kaiken pitää olla läpinäkyvää.

Sataman osalta aluksi tehdään kalasataman laajennus. Se on hyvä alku isolle projektille. Joku vääräleuka voisi ehdottaa vaikkapa vedonlyöntiä siitä, kumpiko valmistuu aiemmin: uusi koulu vai satama?

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Paljonko käytät rahaa joululahjoihin?

View Results

Loading ... Loading ...