Jungner ei näe esteitä Aurinkorannikon hoivakodille

-Idea on hyvä ja toteuttamiskelpoinen. Uskon myös, että se voi mennä läpi poliittisessa päätöksenteossa, pohti Jungner Liike Nytin vaalitilausuudessa ravintola Kukossa.

Jo vuosia muhinut idea ajankohtaistui viime viikolla, kun Priima-yhtiöiden toimitusjohtaja Jari Rastas kertoi Fuengirola.fi -lehdessä, millaisella konseptilla hanke voitaisiin toteuttaa.

Esteenä on raha. Ilman Suomesta tulevaa julkista rahoitusta hanke ei etene. Rastaan mukaan hoidon rahoitukseen tarvitaan esimerkiksi palveluseteliä, joka kelpaa ulkomailla.

Jungerin mukaan esimerkiksi Ruotsissa on käytössä tällainen palveluseteli. Jos kerran Suomessa otetaan monessa muussakin asiassa esimerkkiä Ruotsista, miksei myös tästä.

-Ruotsalaisia tulee jatkuvasti Helsinkiin Docratesin syöpähoitoihin erikoistuneeseen sairaalaan. Naapurimaassa kun on käytössä tällainen ulkomailla kelpaava palveluseteli, sanoi Jungner.
Docrates on Pohjoismaiden ainoa syöpähoitoihin erikoistunut sairaala.

Jungnerin mielestä ulkomailla kelpaava palveluseteli on erinomainen idea. Ihminen voi hakea parasta mahdollista hoitoa, eikä hoito tule sen kalliimmaksi kuin kotimaisetkaan hoidot.

Rastaan laskelmissa ikäihmisten hoivapalveluiden järjestäminen Aurinkorannikolle laskisi hoitokustannuksia, koska kustannustaso Espanjassa on kokonaisuudessaan noin kolmanneksen alempi kuin Suomessa.

Jungner pitää tärkeänä oikeanlaista tulokulmaa, kun hanketta lähdetään julkisesti lanseeraamaan. Hänen mukaansa pitää välttää sellaisen ajatuksen syntymistä, että kyseessä olisi jonkin sortin eliitin hanke.

-Jos asia esitellään huonosti ja huolimattomasti, keskustelu voi luiskahtaa vikaraiteille. Esiin vedetään taannoin kateuden innoittama veropakolaiskeskustelu, vaikka näillä kahdella asialla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Liike Nytin vaalitilaisuudessa mukana olleet Helene Auramo ja Nora Stenvall puhuivat niin ikään lämpimästi hoivakodin perustamisen puolesta. Hekään eivät nähneet esteitä sille, joskin muistuttivat toteutumisen vaativan poliittisen hyväksynnän. Eikä se koskaan ole läpihuutojuttu.

Pauli Uusi-Kilponen (kuva: Vesa Uusi-Kilponen)

Lue myös Jari Rastaan haastattelu, johon jutussa viitataan:

https://fuengirola.fi/toteutuuko-unelma-ikaantyneiden-hoivakoti-aurinkorannikolle/

Tässä vielä asiaan liittyvä pääkirjoitus perjantain (8.3.) lehdestä:

https://fuengirola.fi/saastoa-hoivapalveluilla/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...