Luomujauhoja lähiseudulta

Aurinkorannikon pitkäaikainen leipuri Leena Heimonen aloittelee pikkuhiljaa eläkkeelle vetäytymistä. Hän jättää leipomistöitä vähemmälle ja keskittyy jatkossa enemmän omaan hyvinvointiinsa.

Heimonen leipoi herkullisia pullia ja leipiä myös Ravintola Kukkoon. Hädän hetkellä apu löytyi Kukon omista joukoista. Kokkina työskennellyt Lilia Mönkäre otti kopin leipomishommasta ja vei ajatusta vielä hieman eteenpäin.

-Löysimme Coinista hyvän myllyn, joka käyttää vain luomuviljeltyä viljaa. Heidän jauhojensa laatutaso on erinomainen ja lähiruoka on nykyään niin trendikästä. Minä siis leivon sekä ruisleivät että vehnäset Coinissa jauhetuista luomujauhoista, Mönkäre kertoo.

Pullavalikoima Kukossa on monipuolistunut, samoin leivät. Esimerkiksi lounaalla on usein tarjolla saaristolaisleipää tai italialaistyyppistä foccaciota, jossa on seassa vaikkapa tomaattia tai oliiveja.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...