Uusi kausi, uudet haasteet

 

Rullakiekkokauden avannut harjoitusturnaus on takana, ja pian aletaan jakaa sarjapisteitä. Fuengirolan joukkueita nähdään tuttuun tapaan Liga Surissa ja Andalusian liigassa. Näiden lisäksi uutena sarjana seura osallistuu Liga Plataan, joka onkin melkoinen haaste.

Vanhastaan tuttuihin sarjoihin Lions lähtee jälleen kovilla odotuksilla. Seura pelaa viimevuotiseen tapaan Andalusian liigaa kaikilla kolmella aikuisten joukkueella (Lions, Barona ja Vikings). Viime kaudella Fuengirolalaiset ottivat Andalusian liigassa kolmoisvoiton. Andalusian sarjaan lähdetään myös kolmella juniorijoukkueella.

Lisäksi kootaan yksi aikuisten joukkue kovatasoisempaan Liga Suriin, eli Etelä-Espanjan liigaan. Myös siinä on viime kaudelta puolustettavana ykköstila.

Liga Plata, iso haaste

Syyskuun lopussa varmistui lopulta, että Lions pääsee mukaan myös Espanjan kansalliseen Liga Plataan. Kyseessä on maan kolmanneksi korkein sarjataso, ja korkein sarja ei-ammattilaisille. Korkein sarja Liga Elite ja seuraava Liga Oro ovat ammattilaissarjoja, joissa pelaajille maksetaan pelaamisesta.

Viime kaudella Liga Plata pelattiin vielä 10 joukkueella. Kovien laajenemispaineiden vuoksi tälle kaudelle sarja laajenee kuitenkin peräti 24 joukkueeseen. Ligan alkuosa pelataan neljässä kuuden joukkueen ryhmässä. Kustakin ryhmästä 2 ensimmäistä pääsee suoraan jatkoon.

Uusi sarja tuo tullessaan tarvetta sekä uusille pelaajille että uusille sponsoreille.

– Kustannukset ovat korkeat, sillä pelkästään eri lisenssimaksut yms. ovat noin 7.000€. Ensimmäiset pelit pelataan Madridissa, mutta sen jälkeen pelit voivat olla missä päin Espanjaa vain, joista Madrid on lähin vaihtoehto. Lions etsiikin uusia sponsoreita tälle projektille, kun pelit vahvistuivat vasta syyskuun lopussa, eikä kotipelejä ole, kertoo seuran puheenjohtaja Jari Nyman.

Liga Plata -paikan varmistuttua Lions pelaa alkavalla kaudella siis kaikkiaan kahdeksalla joukkueella: Kolme joukkuetta Andalusian liigassa, yksi Liga Surissa, Yksi Liga Platassa ja vielä kolme juniorijoukkuetta omassa Andalusian liigassaan.

– Viime vuonna meillä oli lähes sata pelaajaa, mutta tänä vuonna tarvitaan enemmän, Nyman toteaa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...