Espanjan uutiskatsaus 7.10.2019

 

La Ligan Celta-joukkueen Iago Aspas on tehnyt maalin. Asia on uutinen koska aiemmin Aspas on tehnyt maaleja paljonkin, mutta tällä kaudella maali oli ensimmäinen La Ligassa.

Karalahtien lomailu Aurinrannikolla vaikuttaa saaneen suomalaisen keltaisen median liitoksistaan. Karalahtien toimista uutisoidaan kaikki mahdollinen ja mahdoton. Viimeisimpänä lööppinä se, että Jere on ollut ilman paitaa ulkona.

Kommentti: Jere Karalahdelle on ajoittain soviteltu suomalaisen alfauoksen viittaa, mutta Suomen ainoan kiistatoman alfaurokseen statukseen on vielä matkaa. Suomessa ei ole ketään absoluuttista alfaurosta, paitsi Frederik, joka onkin todennut asiaan liitteyn osuvasti : ”Harva meistä on rautaa! ”.

Espanjan aurinkorannikon hotellisektorin etujärjestö sai nyhdettyä viime viikolla 300 miljoonaa euroa valtion tukirahaa, joka on tarkoitus kanavoida etupäässä Kanarialle ja Baleaareille, ainakin virallisten tiedonantojen mukaan. Asiaan myötävaikutti etujärjestön hokema 500 hotellin mahdollisesta konkurssista Espanjassa. Nyt kun rahat on luvattu, palataan takaisin normaaliin päiväjärjestykseen ja asioista aletaan taas puhua niin kuin ne ovat. Tässä kohdin ääneen on päässyyt Málagan pormestari, joka tuntee Aurinkorannikon hotellisektorin talouden tilan varmasti erinomaisesti. Hän toteaa asiaan liittyen seuraavasti: ”Tarvitsemme 4000-5000 hotellipaikkaa lisää jo käynnissä olevien hankkeiden lisäksi”.

Kommentti: Jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä Aurinkorannikon hotellitilanteesta itse. Itse totean tyynesti, ettei yhdenkään hotellin ole uutisoitu menneen konkurssiin Thomas Cookin vuoksi, mutta valtiolta ”kupattiin” silti varsin taidokkaasti 0.3 miljardia euroa asiaan liittyen…

Lähteet:
Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com
Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Paljonko käytät rahaa joululahjoihin?

View Results

Loading ... Loading ...