Aplodit Añoretalle – golfia Málagan itäpuolella

 

Málagasta parikymmentä kilometriä itään sijaitseva Añoreta Golf on varmasti useimmille Aurinkorannikon golfaajille vielä tuntematon peliareena. Jotain salaperäistä vetovoimaa kentässä on, ja se kannattaa kokea.

Kentän ensimmäiset yhdeksän reikää valmistuivat vuonna 1990, vuotta myöhemmin Añoreta täydentyi kahdeksantoistareikäiseksi. Kentän kokonaispituus on klubitiiltä 5833 metriä, par 72. Maastovaihtelua on riittävästi ja mitä pidemmälle kierros etenee, sitä enemmän kenttä kietoo seittiä pelaajan ympärille.

Klubiterassilla on kotoinen tunnelma

Etuysillä on kolme par kolmosta ja yksi par vitonen, takaysillä päinvastoin. Tarkkuutta vaativia kapeita väyliä on useita, mutta pääasiassa kentällä on hyvin tilaa. Vesiesteet tulevat, tavalla tai toisella, peliin ainakin kymmenellä väylällä. Muutamat erittäin lyhyet par neloset tuovat taas kivasti houkutusta pommilyönteihin.

Tarkkuutta vaativia väyliä

Ykkösreikä (par 4, 272m) voi houkutella painamaan draivia päälle, mutta alussa on kuitenkin hyvä hakea pelituntumaa. Väylä on melko kapea, joten riskejä kannattaa välttää. Griinin molemmilla puolilla olevat bunkkerit ottavat epätarkat lyönnit suojiinsa. Varsin makoisa aloitusväylä.

8. reikä (par 4, 407m) on rankattu kentän vaikeammaksi. Ensikertalaiselle väylä on tiiauspaikalta hieman hankala hahmottaa. Draiveria ei tarvitse bägistä kaivaa, hieman feidattu spooni riittää hyvin viemään pallon riittävän pitkälle kakkoslyöntiä ajatellen. Griinibunkkerit vartioivat tehokkaasti molemmin puolin, joten lyhytlyöntisten kannattaa ottaa suosiolla välilyönti ja luottaa hyvään lähipeliinsä.

Kaunis 18. reikä (par 4, 288m) kannattaa sekin avata maltillisesti pitkällä raudalla tai puuvitosella. Korotetun griinin molemmilla puolilla on bunkkerit, mutta hyvän avauksen jälkeen pääsee lyhyellä raudalla napauttamaan tarkan lyönnin griinille. Lipun paikkoja isolla griinillä on useita, eikä reikä yleensä sijaitse kaikkein helpoimmassa paikassa.

Tanskalaisdaami paineli kuin pikajuna

Huolimatta muutamasta pitkästä siirtymästä kenttä on sen verran kevyt kävellä, että vanha mummokin jaksaa vetää sen ilman kiukkua. Ainakin ryhmässämme pelannut lähes kahdeksankymppinen tanskalaisdaami painoi menemään kuin pikajuna. Asenne ”tytöllä” oli ainakin kohdillaan.

Lyhyet par neloset yllyttävät sankarilyönteihin

Rangelle on matkaa muutama sata metriä, joten muutoinkin laiska harjoittelija päätti jättää sen väliin ja käyttää ajan ykkösreiän vieressä sijaitsevalla chippi-/puttigriinillä. Klubiravintolan lisäksi safkaosaston tuotteita on saatavilla kymppiväylän jälkeisellä kioskilla – tapaksia sekä sandwicheja monipuolisesti.

Espanjassa griinit ovat yleensä nopeita sekä muodokkaita, eikä Añoreta poikkea tuosta linjasta. Muutaman griinin epätasaisuus ei vaikuttanut tulokseen, vika löytyi jälleen kerran miehestä itsestään. Yhtään huonokuntoista griiniä ei kentällä kuitenkaan ollut. Reuna-alueet olivat siistit ja muutenkin kentän visuaalinen ilme on piristynyt muutamassa viime vuodessa.

Suosittelen ehdottomasti vierailua Añoretassa. Kenttä on kohtuuhintainen ja loistotarjouksia tippuu ensivierailun jälkeen sähköpostiin jatkuvasti.

Kentän pituus
Valkoinen 6016m
Keltainen 5833m
Sininen 5236m
Punainen 4991m.

Paul Geitel

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...