Perjantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 7.6.219

EU on investoinut Barcelonaan suuren IT-hankkeeseen noin 100 miljoonaa euroa. Hankkeen idea on ollut kehittää ylivertainen supertietokone. Rahoituksen ideana on ollut luoda EU:sta yhteneväinen teknologisen osaamisen blokki, joka kykenee kilpailemaan tasaveroisesti Amerikan ja Kiinan kanssa.

Kommentti: Ajatus on toki kaunis, mutta ottaen huomioon, etteivät EU-maat todellisuudessa jaa kaikkea teknologista innovaatio-osaamistaan muille maille, vesittää hankkeen. Itse luulen, että rahoittamalla erilaisia hankkeita Espanjassa samaan aikaan kun se itse on haastamasta Espanjaa oikeuteen milloin mistäkin asiasta EU kokeilee niin sanottua kepin ja porkkanan taktiikka. Tosin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Espanja vie EU:ta kuin pässiä narussa, sillä Espanja pitää ”porkkanat”, mutta ei reagoi ”keppiin” juuri mitenkään. Yhtälöllä ei oikeastaan ole mitään logiikkaa, mutta koska EU:n maiden omat hallitukset ja pankit ovat luotottaneet Espanjaan suhteellisen paljon, sama ”leikki” saanee jatkua rauhassa kunnes jossakin vaiheessa peli vihelletään poikki.

Kanarialla kuoli edellispäivänä alustavien tietojen mukaan mies siksi, että hän oli juonut urheilusuorituksensa jälkeen runsaasti jääkylmää vettä, josta oli aiheutunut sydäninfarkti.

Espanjassa poliisi on pidättänyt suuren ryöstöihin erikoistuneen joukkion jota epäillään liki sadasta eri ryöstöstä ja varkaudesta. Joukkioon on kuulunut yli 20 henkilöä jotka myivät ryöstösaaliitaan pääasiassa Saksaan ja Romaniaan.

Kommentti: Tapahtuma osoittaa epäsuorasti hyvin sen, että suuri osa Espanjan ja Aurinkorannikon rikollisista on lähtöisin muualta kuin Espanjasta. Näin ollen se, että joillakin alueilla on paljon rikollisuutta ei tarkoita sitä, että itse espanjalaiset tekisivät normaalia enemmän rikoksia. Ilmiö on hyvin valitettava ja tahraa turhaan joidenkin Espanjan alueiden mainetta.

Tällä hetkellä Espanjan asuntomarkkinat käyvät todella kovilla kierroksilla. Ensimmäisenä vuosineljänneksellä uusien asuntojen hinnat nousivat yli 10% viime vuoteen verrattuna ja käytettyjen asuntojen hinnat n. 6%. Vastaavasti tosin juuri nyt toteutuneet kaupat ovat mahdollisesti saavuttaneet lakipisteen korkeiden hintojen vuoksi ja kaupankäynti sakkaa vaikka hinnat ovatkin nousujohteisia.

Kommentti: Prosentuaalisesti voimakasta nousua seuraa useimmiten pudotus joten suositan jäitä ”Mojiton” lisäksi myös hattuun monille asuntokauppoja suunnittelevalle suomalaiselle…

ps. Eilisestä uutiskatsauksesta jäi vahingossa pois voimakas kehotus niille suomalaisille jotka ovat residenttejä Espanjassa, mutta joilla on kiinteistö-omaisuutta Suomessa. Selvittäkää asian tuntevalta juristitoimistolta miten teidän tulee menetellä omaisuutenne ilmoittamisen suhteen Espanjassa, jos kiinteistö-omaisuutenne arvo ylittää 50 tuhatta euroa. Selvittäkää myös kuka arvon määrittää ja miten! Älä luota näissä asioissa ”lähipubin Repaan tai Jormaan” vaan kysy asiaa juristilta.
ALUSTAVIEN TIETOJEN MUKAAN ILMOITUSVELVOLLISUUDEN LAIMINLYÖNNISTÄ VOI KOITUA SUHTEETTOMAN SUURET SANKTIOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...