Itsenäisyyttä juhlittiin Torremolinosissa

Torremolinosin kongressipalatsiin kokoontui itsenäisyyspäivänä iso joukko juhlimaan 102-vuotiasta Suomea.

Hannu Vuori, Kulttuuriyhdistys Kalevan puheenjohtaja sanoi tervetuliaispuheessaan, että tänä vuonna juhlassa halutaan kuulla nuorison ääntä. Niinpä juhlapuheen pitivätkin Aurinkorannikon suomalaisen koulun kaksi abiturienttia; Eemil Räty ja Jerri Tarpio.

Eemil ja Jerri muistuttivat, että Talvisodan alkamisesta tuli kuluneeksi juuri 80 vuotta.

  • Se on yksi tärkeä tapahtuma, joka yhdisti kansaa sisällissodassa syntyneen vastakkainasettelun jälkeen. Se on myös yksi niistä hetkistä, jolloin Suomen itsenäisyys on ollut vaakalaudalla, mutta yhdessä kansa selvisi haasteista.

Nyky-Suomessa Eemil ja Jerri arvostivat sitä, että Suomessa kaikilla on mahdollisuudet menestyä elämässä, kun vaan jaksaa tehdä kovasti työtä.

 

Suomalaisten yhteisöllisyys on poikien mielestä erittäin merkittävää myös täällä Aurinkorannikolla. Samoin suomalaisuuden eri puolet näyttäytyvät täällä ihan toisessa valossa. Eemil tunnusti, että hän on alkanut kaipaamaan maastohiihtoa ja Jerri kertoi, että tänne kun tullaan, laukut on täynnä Fazerin sinistä, ruisleipää ja Jenkki-purkkaa!

Seuraavaksi kotimaa kutsuu poikia, kumpainenkin heistä astuu ensi vuonna armeijan harmaisiin. He toivovat, että Suomen tulevaisuus olisi yhtä hyvä ja valoisa, kun se heidän elinaikanaan on ollut.

Suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen kehui suurlähetystön tervehdyksessä Aurinkorannikon suomalaisyhteisön uutta dynamiikkaa, jossa yrittäjyydellä on yhä merkittävämpi rooli.

Lisäksi juhlassa Torremolinosin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja José Ortiz Garcia. Hän aloitti kertomalla, että läheisestä suhteesta Suomi-yhteisön ja Torremolinosin välillä syntyi hänen elämänsä kalleimmat asiat; lapset.

Lisäksi hän muistutti mm. siitä, miten Suomella ja Espanjalla tämä 6.12. on yhteinen juhlapäivä. Espanjalaiset juhlivat perustuslain päivää.

Juhlaa täydensivät lukuisat musiikkiesitykset, joita tarjosivat mm. Mia Simanainen, Kari Ikonen, Aurinkorannikon kuoro, viihdekuoro Suomelat ja Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaat.

Teksti ja kuvat: Raija Kurkola

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...