Apulanta lupaa kunnon rock-show’n

 

Fugefest täyttää pian jälleen Palacio de la Pazin suomalaisen musiikin ystävillä. Viidettä kertaa järjestettävän festarin yksi suurimmista vetonauloista tänä vuonna on Apulanta.

Artistien menestystä voidaan tietysti mitata monella eri mittarilla, eikä niiden joukosta varmasti löydy yhtä ainoaa oikeaa. Listasijoituksilla mitattuna Apulanta on kuitenkin ykkönen koko maailmassa, ja Suomessa täysin ylivoimainen. Maailmanennätys siirtyi heinolalaisten haltuun vuonna 2011, kun Pihtiote nousi Suomen singlelistan ykköseksi 21. Apulantabiisinä. Ennen Apulantaa ennätys oli The Beatlesilla, joka sai aikoinaan USA:n singlelistalle 20 ykköstä.

Viime talvena Apulanta liittyi myös siihen rajalliseen suomalaisartistijoukkoon, joka on ottanut Hartwall Arenan haltuunsa. Ja yhtye teki sen vieläpä kahdesti, peräkkäisinä päivinä. Toiset jumalat -konsertit 15. ja 16. helmikuuta olivat menestys ja varmasti ikimuistoinen tapaus sekä yleisön että bändin kannalta. Samaa mieltä on myös Ville Mäkinen

– Ehdottomasti yksi uran tähtihetkiä. On harvinaista herkkua päästä tekemään noin isoja keikkoja muutoin kuin festareilla. Suurin ero festarikeikkoihin oli se, että päästään tekemään itse ja ajan kanssa. Festareilla kaikki pitää sovittaa festarin aikatauluihin ynnä muihin, joka rajaa aika paljon sitä mitä voi tehdä. Kun on areena käytössä ja aikaa rakentaa, voi toteuttaa paljon näyttävämpiä juttuja, basisti toteaa.

MNMGA

Kesän korvalla Apulanta tarjoili ystävilleen herkkua uuden EP-levyn muodossa. Neljän kappaleen levy kantaa nimeä Make Nu Metal Great Again. Levyn avausraita Lokin päällä lokki striimasi juuri viime viikolla platinaa. Yhtye teki kesällä myös Make Nu Metal Great Again -kiertueen, esittäen tutuista hiteistään Nu Metal -henkisiä sovituksia. Tällä konseptilla bändi soitti muun muassa Iskelmäfestareilla.

– Täytyy myöntää, että olimme sillä festarilla varmasti sieltä rankemmasta päästä, Mäkinen toteaa nauraen.

– Muistan kun ensimmäistä kertaa olimme menossa Iskelmä Festivaaleille, ajattelin että enpä olisi uskonut tätäkään päivää näkeväni. Mutta todellisuudessahan iskelmä ei ole mikään genre, vaan nimitys iskusävelmälle, eli hitille. Ja kyseinen festari on itse asiassa erinomainen tapahtuma, hän kehuu.

Kesä meni Ville Mäkisellä jo tuttuun tapaan työn merkeissä. Kiertue alkoi ennen juhannusta ja jatkui elokuun puolelle.

– Siihen on jo tottunut, että kesällä ei ole lomasta tietoakaan. Loppukesästä, kun keikat oli tehty, otin parin viikon reissun Kaliforniaan.

Työtä ja lepoa Espanjassa

Kesän keikkakiireiden jälkeen Apulannalla on juuri nyt pieni hetki ulospuhallukselle. Bändi esiintyy Fugefesteillä lauantaina 19.10. ja näillä näkymin sitä seuraavat keikat ajoittuvat pikkujoulukauteen marraskuulle. Vaikka keikka Fugefesteillä tavallaan katkaiseekin loman, odottaa Mäkinen reissua jo innolla.

– On todella siistiä päästä vielä hetkeksi täältä kaamoksesta lämpöön, ikään kuin jatkamaan kesää, ennen kuin palataan takaisin tänne Suomen syksyyn ja loskaan.

– Bändin kanssa ei olla vielä asiasta puhuttu, eikä itsellänikään toistaiseksi ole tarkkoja suunnitelmia, mutta kyllä sinne varmaan samalla muutamaksi päiväksi jäädään nauttimaan auringosta.

Vaikka Apulanta esiintyy tapahtumassa nyt ensimmäistä kertaa, on Mäkisellä jo pientä ennakkotietoa siitä mitä tuleman pitää.

– Tuttuja kollegoita on Fugefesteillä käynyt, ja heiltä olen kuullut pelkkää hyvää. Joten hyvillä fiiliksillä ollaan tulossa bileitä pitämään.

Entä mitä Apulanta aikoo bileissä lyödä pöytään? Ja onko Fuengirolassakin luvassa Nu Metal -meininkiä?

– Me lyödään pöytään ihan kaikki, totta kai. Parasta pöytään. Tulee varmasti hieno ja vauhdikas rock n’ roll show. En halua nyt liikaa paljastaa etukäteen, mutta kyllä siellä varmasti jotain Nu Metal -haikujakin on tarjolla. Mutta tulkaa keikalle, niin sitten näette, Ville Mäkinen päättää.

Janne Leipijärvi

Toimivat oheispalvelut

Kenenkään ei tarvitse viettää Fugefestiä janoisena tai nälkäisenä. Alueelle rakennetaan useita baareja, joista saa hilpeäksi tekevää festarijuomaa monessa muodossa. Alkoholipitoisina tarjolla on San Miguel olutta, Hartwallin lonkeroa, eri värisiä viinejä, skumppaa, shotteja, Gin tonicia ja valikoituja perusdrinkkejä. Vettä ja limuja on toki myös myynnissä.

Ruokamyynnistä vastaa tänä vuonna Pikantti, pääkokkinsa Antti Pesosen johdolla. Vaihtoehtoja on useita, lähtien kevyistä kasviksista aina tuhtiin lihapannuun saakka. Viimevuotiseen tapaan Rami Varjonen pitää Kardemumma kahvilaa. Kaffin lisäksi on mahdollisuus nauttia korvapuustia tai vaniljapullaa, myös suolaista karjalanpiirakkaa on tarjolla. Makean nälkään löytyy myös Paula Pasasen myymää metrilakua ja hänellä on myös popcorneja valikoimissaan.

Vip-lipun ostaneille on tarjolla monipuolinen ruokabuffet, josta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Tarjolla on runsaasti erilaisia salaatteja sekä herkullisia kala- ja lihaherkkuja, unohtamatta makeita jälkkäreitä.

Wc-tiloja festarilla on riittävästi, ensiapupiste löytyy ja taksitkin liikkuvat hyvin festarialueen läheisyydessä.
Lippuja Fugefestille saa ostettua Centro Finlandian Infosta tai netistä   http://fugefest.fi/ .

Toisen Fugefest esiintyjän Pyhimyksen haastattelun voit lukea täältä: https://fuengirola.fi/pyhimys-taitaa-lyriikat/

Käy myös äänestämässä mielestäsi kiinnostavin Fugefest artisti. Äänestys löytyy fuengirola.fi etusivulta https://fuengirola.fi/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...