Maanantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 6.5.2019

Jalkapallo saattoi viedä tänäkin viikonloppuna suurimman huomion Espanjan eri medioissa. Suurta huomiota ja närkästystä monille aiheutti se että Barcelona marssitti peliinsä Ö-luokan miehistön ja hävisi pelinsä sitä tilastojen valossa selvästi huonommalle joukkueelle. Myös Atletico Madridin rökäletappio antaa viitteitä siitä, ettei peleihin olla tultu normaalilla pieteetillä. Osa lipunostajista katsoo näin ollen tulleensa huijatuiksi, sillä jopa satojen eurojen lipun ostettuaan katsojalla lienee oikeus odottaa hyvää jalkapalloa eikä vajaatehoista hölkkäilyä.

Jalkapalloon liittyen, Iker Casillaksen (Espanjan kautta aikojen paras ja kuuluisin maalivahti) managerin mukaan Ikerin pelit on luultavasti pelattu.

Kommentti: Jotakin kirnupiimää ryystävän kansan edustajaa saattaa kismittää lukea jalkapallosta uutiskatsauksessa, mutta Espanjassa jalkapallo on politiikkaa tärkeämpää ja sitä seurataan enemmän. Omat paikalliset tuttuni ounastelivat taannoin että ns. jalkapallopuolue saattaisi olla politiikassa todella tekijä, jos sellainen joskus saadaan aikaiseksi.

Baleaareilla kolme henkilöä sai vakavia palovammoja heidän juotuaan liekehtiviä cocktaileja paikallisessa baarissa. Heidät on siirretty Manner-Espanjaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Kommentti: Kuulisin mielelläni promillemäärät niin juomien kuin loukkaantuneidenkin osalta.

Erään espanjalaisen median mukaan lentoyhtiöt saivat viime vuonna tuloja lentolippujen oheistuotteiden myynnistä yhteensä noin 83 miljardin euron lisätulot. Suurimpana segmenttinä luonnollisesti matkatavarat, joista lentoyhtiöt veloittivat globaalisti asiakkaitaan noin 25 miljardia euroa. Viimeisen 5 vuoden aikana lentolippujen lisäpalveluiden myynti on kaksinkertaistunut.

Málagan alueella päästiin eilen yli 30 celsiuksen lämpölukemiin ja tulevalla viikolla lämpötila pysyttelee 20-30 asteen välimaastossa.

Kommentti: Voinemme todeta Espanjassa kesän siis alkaneen. Suomessa oli viikonloppuna etelää myöden pakkasta ja Helsingissä saatiin lauantaina lunta. Ottaen huomioon, että kohta on jo juhannus, niin kannattaa alkaa miettiä oikeasti muuttoa Fugen kulmille…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...