Seppo Tammilehdon nostalgiaa

60´s & 70´s musiikki on suosittu genre Aurinkorannikolla. Alan mestari Seppo Tammilehto saapuu jälleen iloksemme soittamaan musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä ja vähän tuoreempiakin terveisiä hänellä on. Beatlesia, Rollareita, Eaglesia ja kaikkia muita suuria mestareita kuullaan keikoilla. Myös kotimainen musiikki on vahvasti edustettuna Tammilehdon esityksessä.

Tammilehto aloitti vuonna 1968 Alwari Tuohitorvi -nimisessä bändissä rumpalina. Bändistä tuli myöhemmin 1970-luvulla yksi maamme suosituimmista pop-yhtyeistä. Tammilehto on ollut rumpalina myös Mika Sundqvistin Nonstop-bändissä, sekä Matthews ja Kummitus -yhtyeissä. Rumpujen soitto vaihtui kitaraan 1980-luvulla. Hänet kiinnitettiin Tampereen Hotelli Rosendahliin kolmeksi vuodeksi, jossa yhtye soitti tanssimusiikkia yksityisjuhlissa. Samaan aikaan omien laulujen tekeminen lisääntyi voimakkaasti, jolloin Seppo kirjoitti mm. tunnettuja radiohittejä monille artisteille.

Varsinainen soolo-ura käynnistyi vuonna 1994, jolloin albumi Punainen Kitara julkaistiin. Yhtyeet olivat Finnbeat ja Punainen kitara. Tunnetuin Tammilehdon omista levytyksistä on hänen sanoituksensa ”Kuin helminauhaa” (alkup. irlantilaisen David McWilliamsin hitti, The Days of Pearly Spencer). Alun perin tangoksi sävelletty Punainen Kitara, sekä Viileä käsi mutta lämmin sydän, ovat runsaasti tanssi-yhtyeitten ohjelmistoissa. Myöskin laulut Mustikkavuoren kuu (Ähtäri) sekä Hämeenpuiston yöt ja Seinäjoen kautta, ovat paikkakuntaisesti tunnettuja.

 

Mies esiintyy Kukossa tiistaina 5.11. Lippuja saa ennakkoon Centro Finlandian Infosta tai soittamalla +34 646 111 203.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...