Salsakoulun johtajasta juristiksi

 

Elämään positiivisesti suhtautuva ja nauravainen Aura Forsman osaa ottaa elämästä kaiken irti. Unelmiensa eteen hän on tottunut tekemään lujasti töitä, etteivät ne jäisi pelkiksi haaveiksi.

Viimeisimmän unelmansa Forsman toteutti, kun hän opiskeli oikeustiedettä Ávilan yliopistossa Espanjassa. Neljän vuoden opiskelu tuli kesällä päätökseen.

– Vielä 41-vuotiaanakin voi vaihtaa alaa, hymyilee yrittäjänä yli 20 vuotta toiminut Forsman.

Hän puhuu sujuvasti sekä suomea että espanjaa. Suomessa hän veti menestyvää salsakoulua.

Noin kuusi vuotta sitten Aura Forsman muutti Espanjaan ja jatkoi salsakoulun johtamista täältä käsin. Jossain vaiheessa hän alkoi kuitenkin kaivata muutosta elämäänsä.

– Aloin yhtäkkiä kiinnostua lakimiehen työstä ja seurasin televisiosta siihen liittyviä sarjoja. Kun päätin lähteä opiskelemaan lakia, monet pitivät minua hulluna. Olihan minulla jo hyvä työ.

Aura itse ajatteli, että olisi hullu, jos ei edes yrittäisi toteuttaa unelmaansa.

Ikä ei ole este

Lakiopinnot vaativat paljon, mutta Forsman keskittyi kulkemaan määrätietoisesti kohti unelmaansa.

– Heräsin joka aamu aikaisin opiskelemaan, sitten tein töitä ja niiden jälkeen jatkoin opiskelua. Sosiaalinen elämä jäi kokonaan, sillä halusin viettää aikaa myös ainoan lapseni kanssa.

Aiemmasta ekonomin tutkinnosta oli Auralle hyötyä, sillä osan opinnoista hän sai hyväksiluettua. Kun hän sai vihdoin viimeisen tentin suoritettua, stressi oli ohi ja olo palkitseva.

– Ikä ei todellakaan ole este uuden ammatin opiskelulle, muistuttaa Forsman.

Sekään ei ole hänen mielestään este uuden opiskelulle, että on tyytyväinen nykytilanteeseen. Aura on pitänyt kaikista tekemistään töistä, mutta kaikkeen ei ehdi yhtä aikaa. On tehtävä isoja valintoja.

– Halusin opiskella juristiksi, jotta voisin auttaa muita. Pidän myös haasteista. Lakimiehen ammatti vaatii jatkuvaa ajan tasalla olemista ja opiskelua. Ala on todella kiehtova.

Paljon vahvuuksia

Forsman aloitti syyskuussa työt Prius -asianajotoimistossa, jonne teki myös yliopiston harjoittelut.

– Autan asiakkaitani paljon erilaisten sopimusten kanssa, huijaustapauksissa ja asuntokaupoissa. Toimin pääosin siviilipuolella. Hoidan myös perintöasioita.

Rikospuolelle Forsman ei halua liikaa sekaantua, sillä hänen moraalinsa ei kestäisi esimerkiksi raiskaajan tai muun vakavan rikoksen tekijän puolustamista.

– Kaikki asiakkaat ja tapaukset ovat erilaisia. Kahta täsmälleen samanlaista tapausta ei ole.

Työhönsä Aura suhtautuu intohimoisesti ja ammattitaidolla eikä koskaan anna periksi, vaan selvittää lain koukerot aina tavalla tai toisella. Hän on myös hyvä organisoimaan asioita.

– Asianajajan pitää työstää monia asiakkaita samaan aikaan pitkälläkin aikavälillä. Se vaatii pitkäjänteisyyttä ja organisointikykyä. Tärkeintä on, että asiakkaat ovat täysin tyytyväisiä.

Yrittäjyys on ollut hänelle todella hyvä opintaival. Siitä on hyötyä myös uudessa ammatissa. Myös kaksikielisyydestä on valtava hyöty. Forsmanin isä on espanjalainen ja äiti suomalainen.

Luopumisen tuskaa

Salsakoulun jatkaminen olisi ollut Aura Forsmanille omalla mukavuusalueella pysymistä, sillä hän alkoi opettaa salsaa jo 19-vuotiaana freelancerina.

Hän on opettanut yli 20 vuotta tanssia Suomessa, Espanjassa ja Virossa. Kuubassakin hän asui kolme vuotta perehtyen kuubalaisiin tansseihin, niiden tekniikkaan, rytmiikkaan ja historiaan.

Forsman on myös voittanut kansainvälisiä tanssikilpailuja Argentiinassa, Kuubassa ja Suomessa.

– Viime kesänä tuli vihdoin aika luopua salsakoulusta. Muuten en olisi saanut aloitettua lakihommia. Oli tosi vaikea luopua menestyvästä yrityksestä. Itkin vain ensimmäiset päivät.

Aura Forsman tiesi kuitenkin tehneensä oikean ratkaisun. Hän myös tiesi, että myi yrityksensä juuri oikeille ihmisille, jotka tekevät työtään rakkaudesta tanssimiseen.

– Salsaa ja tanssimista en kuitenkaan koskaan lopeta, vaan jatkan harrastusta edelleen ja joulukuussa olen lähdössä Kuubaan vetämään kahden viikon tanssikurssia, kaavailee Forsman.

Näinä päivinä hän aloittaa myös oikeustieteen master-opinnot, jotka kestävät puolitoista vuotta.

– Olen tehnyt mielestäni oikeita valintoja elämässäni. Nyt voin olla entistä onnellisempi.

KUKA?

  • Aura Forsman (41)
  • Ekonomi, asianajaja, yrittäjä ja salsaopettaja
  • Asuu Los Pacosissa
  • Harrastaa tanssia, matkustamista, meditaatiota, öljyvärimaalausta ja kakkujen koristelua

Sonja Riihikangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...