Huumerikollisuus kovenee – salakuljettajat pelastivat poliisit

Kolme Guardia civilin poliisia joutui merihätään perjantaina huumejahdin yhteydessä Málagan edustalla. Veden varaan joutuminen johtui poliisin ja takaa-ajettavien veneen törmäyksestä. Koomista tilanteessa on se, että salakuljettajat pelastivat poliisit omaan veneeseensä ja joutuivat lopulta pidätetyiksi.

Salakuljettajia jahdattiin helikopterin ja moottoriveneen voimin. Törmäyksen jälkeen helikopterista annettiin salakuljettajille käsky poimia merihätään joutuneet poliisit kyytiinsä. Guardia civilin sivuilla ei kerrota liittyikö kehotukseen myös uhkaus tulen avaamisesta venettä kohti, mikäli käskyä ei noudateta.
Lähistöltä löytyi yli 80 kelluvaa pakettia, jotka sisälsivät yli 3000 kiloa hashista. Nämä paketit oli heitetty salakuljettajien veneestä juuri ennen törmäystä.

Salakuljettavat liikkuvat moottoriveneillä, joiden perässä hyrrää neljä huipputehokasta moottoria. Nämä veneet kulkevat niin kovaa, että niiden tavoittaminen ilman helikoptereita on mahdotonta. (kuva Guardia civil)

Guardia civil on saanut viime aikoina kiinni isoja eri salakuljetettavia huumeita. Vastikää Esteponassa takavarikoitiin 700 kiloa kokaiinia ja Espanjan itärannikolla haaviin jäi yli neljän tonnin painoinen kokaiinilasti. Lisääntyneet takavarikot kertovat huumekaupan kasvusta Euroopassa. Poliisin resursseja ei ole lisätty niin paljoa, että se selittäisi näin voimakkaan kasvun.

Rikollisuus on myös raaistunut. Poliisilähteet kertovat palkkamurhien yleistyneen Espanjan huumerikollisuuden parissa. Lähteet kertovat, että murhaajat ovat harvoin espanjalaisia, likaiseen työhön käytetään Itä-Euroopasta ja Afrikasta lähtöisin olevia palkkatappajia.

Eteläisen Espanjanjan kautta kulkee suuri osa Euroopan jättimäisille huumemarkkinoille päätyvistä aineista. Salakuljetus ja myynti on täysin järjestäytynyttä rikollisuutta. Arvioiden mukaan huumebisneksessä liikkuu Andalusiassa enemmän rahaa kuin matkailualalla.

Rikollisjärjestöt käyvät kovaa kilpailua keskenään. Säännöt ovat normaalia liike-elämää rankempia, eikä ihmishenki ole tässä leikissä erityisen arvokas.

Pieni osa Espanjan kautta kulkevista huumeista päätyy myös Suomeen. KRP:n yhdysmies Aurinkorannikolla Kaj Björkqvist on huolissaan suomalaisen järjestäytyneen rikollisuuden siirtymisestä alueelle.

-On ikävä todeta se tosiseikka, että jatkuvasti enemmän järjestäytyneen rikollisuuden parissa olevia henkilöitä ja toimintoja siirtyy toimimaan Aurinkorannikolle. Poliisilla on kova työ ottaa kiinni näitä rikollisia, Björkqvist toteaa.

Viime aikoina julkisuuteen on noussut muutamia tapauksia, joissa suomalaisia on ollut mukana Andalusian järjestäytyneessä rikollisuudessa. Niko Ranta-Ahon tapaus on näkyvin esimerkki. Se tulee jatkossa poikimaan vielä paljon lisää pidätyksiä. Rahanpesu, huume- ja asekauppa kuuluvat myös suomalaisten rikollisten toimenkuvaan.

Tässä linkki Guardia civilin sivulle: http://www.guardiacivil.es/es/prensa/noticias/7132.html

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...