Espanja maksaa lääkkeet tupakoinnin lopettajille

 

Virkaa tekevä terveysministeri Maria Luisa Carcedo on ilmoittanut, että valtio alkaa kustantaa tehokkaaksi todetun Champix -nimisen lääkkeen käyttöä niille jotka haluat päästä eroon tupakasta. Panostuksella valtio pyrkii leikkaamaan tupakan aiheuttamista sairauksista koituvia useiden miljoonien kuluja.

Toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa, Espanjassa tupakoitsijoiden määrä ei ole merkittävästi laskenut viime vuosina. Espanja ei ole myöskään lähtenyt taistelemaan tupakointia vastaan hintaa nostamalla. Kun perus tupakka-askin hinta tällä hetkellä Suomessa on noin 7,5 euroa, niin Espanjassa se on noin 4,5 euroa.

Hinnan korotusten sijaan Espanja näyttää lähtevän tupakanvastaiseen taisteluun toista kautta, tarjoamalla tavasta eroon haluaville maksutonta apua. Näillä näkymin valtion kustantamia Champix -lääkkeitä aletaan jakaa tammikuun alussa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...