Tilastojen kertomaa

Meitä suomalaisia on Aurinkorannikolla paljon enemmän kuin esimerkiksi viisi vuotta sitten. Málagan lentokentälle laskeutui vuonna 2018 yli 60% enemmän suomalaisia kuin vuonna 2014. Kasvu on hillitön.

Muutetaanpa prosentit ihmisiksi. Vuonna 2014 Málagaan laskeutui 128.000 suomalaista, viime vuonna 205.000. Viime vuosi oli ensimmäinen kerta, kun ylitettiin 200.000:n saapujan määrä. Tiedot perustuvat paikallisen lentokenttäviranomaisen tilastoihin.

On toki tiedostettava, että moni suomalainen kulkee väliä monta kertaa vuodessa, eli nuo 205.000 eivät ole yksittäisiä ihmisiä. Kasvutrendi on kuitenkin selvä, aina tätä väliä on sahattu edestakaisin, kuka mistäkin syystä.

Kuten sivun kolme matkailu-uutisesta ilmenee, kuluneena kesänä Manner-Eurooppaan tarjottiin viime kesää vähemmän valmismatkoja. Se näkyy myös tilastoissa. Sekä kesä- että heinäkuun osalta suomalaisten saapujien määrä on ollut hieman edellisvuotta pienempi.

Koko kuluvan vuoden osalta kasvukäyrä sojottaa edelleen tiukasti ylöspäin. Tammi-heinäkuussa suomalaisia laskeutui Málagan lentokentälle 9,5% enemmän kuin viime vuonna.

Iso osa lentäen Aurinkorannikolle tulevista on viikkoturisteja tai muuten lyhyeksi aikaa tänne saapuvia. Joukossa on myös enenevässä määrin etelään muuttavia työikäisiä suomalaisia ja eläkeläisiä. Silmämääräisesti asiaa tarkasteltuna lapsiperheiden määrä Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina.

Ei liene tiedossa mitään isoa syytä, mikä vähentäisi suomalaisten rantautumista Aurinkorannikolle lähitulevaisuudessa. Opetusministeriön päätöksillä ja koulun nykyisen hallinnon kyvyllä ratkaista kasvava tilantarve on merkitystä, mutta erilaiset vaihtoehtoiset koulumallit paikkaavat kyllä tilanpuutteen, mikäli tarve vaatii.

Kasvava suomalaisyhteisö lisää myös suomenkielisten palvelujen tarvetta alueella. Se on aina positiivinen uutinen Aurinkorannikon suomalaisille yrittäjille.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...