Tommi Läntinen juhlii kaksia pyöreitä

Rokkaava raspikurkku Tommi Läntinen nostaa jalkaa monitorin päälle tänä viikonloppuna Aurinkorannikolla.

Tommi ”Länä” Läntinen on kulkenut pitkän tien suomalaisessa rock- ja popmaailmassa. Läntisen levytysura alkoi laulavana basistina vuonna -79 perustetussa Fabrics yhtyeessä. Isot estraadit aukenivat vuonna -87, kun Läntinen perusti yhdessä kitaristi Ari ”Hombre” Lampisen kanssa Boycott -yhtyeen.

80- ja 90-lukujen taitteessa Boycottin levyt Boycott (-87), No!(-88), Lighning Srikes Back!(-90), ja Red (-92) villitsivät kukin vuorollaan suomalaista rock-kansaa. Isoimpina lekoina soivat esimerkiksi Gotta Rock ja The Knack-coveri My Sharona.

Boycottin lopetettua toimintansa, vaihtoi Läntinen laulukielen suomeksi ja lähti soolouralle. Syntyi muun muassa sellaisia hittejä kuin Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuu, Kevät ja minä sekä Rööperin kuu.

Pari vuotta sitten Läntinen kasasi Boycottin uudelleen yhtyeen 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Keikkojen lisäksi kansalle tarjoiltiin vuoden 2017 lokakuussa myös kokonainen Boycott-albumi, The Mighty.

Tänä vuonna Läntisellä on jälleen aiheita juhlaan. Miehen ensimmäisestä levytyksestä tulee kuluneeksi 40 vuotta ja herran henkilökohtaiseen matkamittariin räpsähtää elokuussa pyöreät 60 vuotta.

Läntinen on tehnyt juhlavuoden kiertuetta Suomessa täysille saleille. Nyt hän saapuu myös Aurinkorannikolle ja esiintyy His Starsissa perjantaina 5.4 ja Kukossa lauantaina 6.4.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...