Espanjan uutiskatsaus 4.11.2019

 

Espanjan ja Suomen media hallitsivat viimeviikonloppuna useat otsikot siitä, miten Espanjan kuuluisassa raiskausoikeudenkäynnissä syytetyt vapautettiin osasta syytteitä. Huom. Syytetyt saivat kaikki 10-12 vuoden tuomiot tapaukseen liittyen, joten osa asiaan liittyvästä uutisoinnista on joko väärin käännetty tai tahallaan vääristelty parempien ”clickbaittien” vuoksi.

Pakko uutisoida: Eräs Esteponassa vaikuttanut viime kuussa pidätetty suomalainen kohtalaisen tunnettu kasvo saa mitä ilmeisemmin veronpalautuksia.

Kommentti: Onko kyseessä sittenkin väärinymmärretty rehtiyrittäjyys?

Mitä ilmeisemmin uusi kuluttajille suunnattu Xiaomin megahyper-kännykkä, jossa on yli sadan megapikselin kamera julkaistaan jostakin syystä Espanjassa ylihuomenna.

Vaalitilastoja ja galluppeja julkaistaan nyt paljon. Käyrissä ei ole dramaattisia yllätyksiä, paitsi ehkä yksi. VOX-puolueen kannatus saattaa nousta jopa 40-50% aiempien vaalien tuloksesta ja sillä voi olla tulevaisuudessa todella paljon merkitystä Espanjan politiikassa.

Lentoliikenteen fuusiot jatkuvat. IAG, johon myös Iberia airlines kuuluu, ostanee AIR europan lentoliikennetoiminnan. Kauppahinnaksi on alustavasti sovittu noin miljardia euroa. Alan asiantuntijoiden mukaan fuusiot ajanevat Euroopan lentoliikenteen muutamassa vuodessa tilaan, jossa jäljelle jäänee mahdollisesti vain 4 tai 5 suurta toimijaa.

Espanjan sisäistä lentoliikennettä dominoi tällä hetkellä Vueling, joka lennätti viime kuun alkuun mennessä yli 21 miljoonaa matkaajaa vuoden alusta alkaen. Toinen sija menee Ryanairille noin 9.5 matkustajalla ja kolmantena ilmeisesti juuri myyty Air Europa hieman Ryanairin perässä.

Malagassa on pidätetty koiramyyntipetoksesta 29-vuotias mies. Hän oli myynyt koiran hieman yli 700 eurolla eikä ollutkaan toimittanut koiraa ostajalle. Luonnollisesti Malagan alati tehokas poliisi löysi ja pidätti koirahuijarin.

Kommentti: Anteeksi kaikille lukijoille, mutta kuka hölmö ostaa koiran näkemättä sitä???????

Lähteet:
Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com
Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...