Espanjan uutiskatsaus 4.10.2019

 

Espanjan hotellien etujärjestön lobbaus on toiminut kohtalaisen hyvin, ja valtio tukee etupäässä Kanarian ja Baleaarien hotellitoimintoja alustavien tietojen mukaan noin 300 miljoonalla.

Kommentti: Mielenkiintoista, vielä viime kuussa sama etujärjestö tiedotti ilmeisesti sijoittajia rauhoittaakseen, ettei Thomas Cookin konkurssi juurikaan vaikuta Espanjan hotellisektoriin, koska Thomas Cookin aiheuttama turistikato saadaan korvattua muilla keinoin. Tässä kohdin on todettava, ettei yksikään hotelli ole faktaperusteisesti mennyt vielä konkurssiin asian tiimoilta. Toivottavasti rahat kanavoidaan asiasta teoriassa eniten kärsiville pienille toimijoille, eikä suurille pörssiyhtiöille, kuten luultavasti tulee tapahtumaan…

Ajoittain Espanjan suurten pörssiyhtiöiden toimet ovat suuruusluokaltaan hieman erilaisia kuin kotosuomessa. El Corte Ingles muodostanee yhtymänsä sisään erillisen kiinteistöyhtiön, jonka arvoksi arvioidaan noin 17 miljardia euroa.

Kommentti: Huom. El Corte Inglesilla on myös oma matkatoimisto. Jos matkatoimisto lopettaa jonkun lentoyhtiön lentojen välittämisen, kannattaa myös itse miettiä mistä matkansa varaa. El Corte Ingles on verkostoitunut poikkeuksellisen hyvin Espanjassa ja Euroopassa, joten sen tietoon tulevat yleensä muiden toimijoiden ongelmat ennen julkisuutta.

Málagan yliopisto aikoo ottaa johtoaseman kansainvälisessä tsunamitutkimuksessa ja siihen liittyvän hätäjärjestelmän kehittämisessä. Hankkeella pyritään luomaan reaaliaikainen tsunamivaroitusjärjestelmä.

Kommentti: Luonnollisesti EU rahoittaa hankkeen valtion sijaan…

Madridin aluehallinto aikoo tukea nuoria (alle 30v) asunnon ostajia taloudellisesti. Luvassa on noin tuhannen euron verohelpotukset ja summa riippuu asunnossa asuvista ihmisistä.

Málagassa La Almenida ravintolassa oli eilen pienimuotoinen tulipalo, jonka seurauksena joitakin ihmisiä joutui sairaalaan hoitoon ilmeisesti savun hengittämisen vuoksi.

Fernando Alonson tappiollinen vaatemerkki ”Kimoa” on nostanut myyntiään.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...