Villisikoja keskellä kaupunkia

Kuivan kesän jälkeen eläinten ruoka alkaa olla luonnossa vähissä. Siksi esimerkiksi villisikoja näkyy ravinnonetsintäreissuilla asutusten lähistöllä. Jostain syystä tänä syksynä Aurinkorannikon alueella on tehty poikkeuksellisen paljon havaintoja, jopa aivan kaupunkien keskustoissa.

Diario surin sivuilta löytyy mainio video, jossa villisiat juoksevat Fuengirolan poliisilaitoksen kulmilla aivan keskellä kaupunkia. Facebookista löytyy paljon ihmisten kuvaamia videoita viilisikaperheen seikkailuista. Vierailu kaupunkiin on tapahtunut useammin kuin kerran, videoita samoilta seuduilta on julkaistu useita.

Meillekin lehteen on tullut ihmisten ottamia kuvia villisikojen seikkailuista. Pia Janhonen kertoo nähneensä yhden päivän aikana jopa parikymmentä villisikaa ihmisasutuksen lähistöllä. Janhosen kuvissa eläimet ovat hakeutuneet roskasäiliöille etsimään ruokaa.

Jennie Robertsin auto joutui villisikojen piirittämäksi La Calassa.

Jennie Roberts oli työkeikalla La Calan kylän lähistöllä. Kun hän saapui autolleen, se oli villisikalauman ympäröimä.
-Kävin pyytämässä talonyhtiön vahtimestaria avukseni, että pääsisin autolle. Hän tuli hätistelemään sikoja lyömällä keppiä maahan, mutta sen verran kesyjä ne olivat, etteivät olleet moksiskaan. Vähän aikaa odottelin ja lopulta uskalsin hiipiä pelkääjän puolelta sisään autoon, Roberts kertoo.

Jos villisikoja näkee, niiden kanssa kannattaa olla varuillaan. Ahdistettuna ne saattavat muuttua agressiivisiksi ja käydä jopa ihmisen kimppuun. Paras tapa suhtautua tilanteeseen on olla hiljaa ja antaa eläinten poistua paikalta omaa tahtiaan.

Diario Surin videon voi katsoa tästä: https://www.diariosur.es/costadelsol/video-muestra-jabalies-20190903140452-nt.html

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...