Espanjan panimoteollisuus pelkää Brexitiä

Espanjan oluttuottajien yhdistyksen Cerveceros de Españan toimitusjohtaja Jacobo Olalla totesi El País:n mukaan, että ’vielä on vähän aikaista sanoa, mutta olemme tunteneet talouden taantuman vaikutukset, ja lisäksi on konkreettisia tietoja, kuten brittien matkailun väheneminen’.

Olallan mukaan Brexitin vaikutus Espanjan panimoteollisuuteen on valtava. Britannia on espanjalaisoluen kolmanneksi suurin vientimarkkina. Vuonna 2018 Espanjassa valmistettiin olutta noin kolme miljoonaa hehtolitraa, joista lähes 470.000 hehtolitraa – noin 15% – vietiin Britanniaan.

Tämän lisäksi englantilaiset ovat suurin yksittäinen kansallisuus Espanjan turismissa. Ja kun kyseessä on vielä maa, jossa oluella on vahva asema, on vaikutus sen mukainen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...