On loma, pitkä ihana loma, lämmin loputon loma!

Näiden “Koulu on loppu”-laulun sanojen saattamina lähtivät Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun oppilaat viettämään lomaansa kesäkuun alussa. Edessä vapaus ja kahden ja puolen kuukauden loma seikkailuineen.

Mutta mitäs me suurin osa aikuisista, jotka saamme nauttia lomastamme niiden puitteiden mukaan jotka työpaikkamme antaa, usein täällä Espanjassa 4 viikon vuosilomalla. Onko meistä tullut ns. lomasta lomaan eläjiä? Suunnitteletko kesälomasi jo kun joulunpyhät ovat juuri menneet, ja jo ennen kuin loma on loppumassa, tuskailet arkeen palaamista? Onko ajatuksissasi arki yhtä kuin tylsää puurtamista? Suunnitteletko jo sitä mitä teet kun olet eläkkeellä?

Mitä jos arkemme olisikin juuri sitä mistä eniten nautimme? Vaikka arkemme aikataulut toki rajoittavat vapaa-aikamme määrää, voimme pyrkiä siihen, että ne asiat joita arjessa teemme ovat niitä, mistä saamme hyvää oloa. Voit pyrkiä tekemään sitä työtä josta pidät. Voit viettää aikaasi niiden ihmisten kanssa jotka tuovat sinulle energiaa, eivätkä vie sitä. Voit tukea hyvinvointiasi joka päivä tekemällä niitä asioita joista juuri sinä pidät ja jotka saavat sinut onnelliseksi. Esimerkiksi rauhoittumalla, levolla, sosiaalisella kanssakäymisellä, liikunnalla ja muilla harrastuksilla sekä toteuttamalla itseäsi.

Ripottelemalla näitä hetkiä päiviisi, voi arkikin olla ihanaa, ja loman painoarvo laskee arvoiselleen tasolle. Näin voimme estää myös pettymyksiä, kun lomaan ei tule asetettua niin suuria odotuksia, tai jos lomakelit eivät tänä vuonna suosinetkaan.

Eli tee arjestasi nautinnollinen, ja voit jopa tuntea, että kohdallesi onkin osunut se “loputon loma”.

Hyvää kesää kaikille!

Camilla Lindström

Kirjoittaja on Aurinkorannikolla toimiva psykologi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...