Vainion Pahojen poikien laulut myös tosikoille

-Nämä ovat lämmöllä tehtyjä ronskeja ralleja, joita ei pidä arastella. Näissä on iloista henkeä ja elämää, Ilkka Vainio kuvailee Juha ”Watt” Vainion Pahojen poikien lauluja.

Kyseiset kappaleet tehtiin alun perin Ratto -lehden tilauksesta nimellä Rattorallit. Niiden jakelu tapahtui kasetteina lehtien mukana. Master -nauhat katosivat sitä mukaa, kun ne julkaistiin.

Siellä juotiin, siellä nus….

-Kun viimeisen kerran tapasin isäni vuonna -90, yksi hänen neuvoistaan oli, että minun pitäisi kaivaa rattorallit jostain esiin ja julkaista ne uudelleen. C-kasetit löytyivät etsinnän jälkeen ja niistä masteroimme cd-kelpoiset julkaisut. Pidän itse Pahojen poikien laulujen julkaisua suurimpana kulttuuritekona urallani. Samaa mieltä oli myös arvostettu kapellimestari Jaakko Salo, jonka kanssa julkaisut työstimme.

Uuden julkaisun myötä nämä pornahtavat tekstit saivat uuden elämän. Uusi polvi löysi ne ja siitä asti ne ovat pysyneet ihmisten mielissä. Livenä niitä ei ole esitetty vuosikausiin. Viime syksyn Fuengirolan reissullaan Ilkka Vainio keksi, että nyt on aika tuoda ronskit rallit jälleen lavalle.

-Nämä ovat sellaisia alakulttuurin helmiä, että kaikkien on koettava ne. Laulut sopivat hyvin myös tosikoille, elämä ilman huumoria on tylsää.

Pahojen poikien lauluja kuullaan Ravintola Kukossa torstaina 11.4. Lavalla ovat Vainion lisäksi ainakin Janus Hanski, Luumu Kaikkonen, Pekko Sultan ja Fucke Juke. Myös naisääntä kuullaan toki.

Sama kokoonpano esittää myös Junnu Vainion klassikkohittejä samaisen viikon tiistaina 9.4. Junnun juhlavuoden konsertissa kuullaan kaikki isot hitit kuten Albatrossi, Vanhoja poikia viiksekkäitä ja Sellaista elämä on.

-Klassikkokonsertit on päästy esittämään Suomessa täysille katsomoille. Meininki on ollut kerrassaan upea ja joka paikkaan on kutsuttu uudelleen esiintymään. Tervetuloa katsomaan molemmat esitykset, lipuista saa sopivasti alennusta, kun hankkii molemmat.

Lippuja Juha Vainio klassikkokonserttiin ja Pahojen poikien lauluihin saa Centro Finlandian Infosta tai soittamalla +34 646 111 203. Liput maksavat ennakkoon 19€. Jos ostaa molempiin, El clasicon yhteishinta on 30€.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...