Espanjan uutiskatsaus 3.12.2019

 

FC Barcelonan pelaajasuuruus Lionel Messi on voittanut maailman parhaan futaajan palkinnon kuudennen kerran. Messillä on nyt em. tunnustus kuusi kertaa ja Cristianolla viisi, joten lienee selvää, että Espanjan mediaa hallitsee koko viikon pohdinta siitä, että onko Messi kaikkien aikojen paras pelaaja vai ei?

Madeleine McCannin kohtalo saa edelleen laajaa huomiota Espanjassa. Aiheesta kirjoitetaan ajoittain paljon ja uudet käänteet saavat ajoittain paljonkin julkisuutta. Tällä kertaa Espanjassa saa huomiota jutun vanhan tutkinnanjohtajan tulkinta siitä, että oikea kaappaaja istuisi tällä hetkellä Saksassa vankilatuomiota.

Kommentti: Näihin uutisointeihin kannattaa kohdistaa todella suurta lähdekritiikkiä. Keskeisin syy asian uutisoinnille lienee Netflixin aiheesta tekemä dokkarisarja, joka sai paljon katsojia ja julkisuutta. Meille suomalaisille on vaikeaa ymmärtää koko tapahtuman juridista puolta osin siksi, että Portugalin lainsäädäntö on erilainen kuin Suomessa.

Espanjassa työttömien määrä on laskenut noin 55 tuhannella henkilöllä viime vuoteen verrattuna.

Eiliseen säävaroitukseen liittyen aurinkorannikolla saatiin paikoin vettä perin runsaasti. Eniten vettä tuli Guadalhorcen alueella jossa määrä oli noin 28 litraa tunnissa per neliö.

Espanjan kuningas on julistanut virallisen ilmastonmuutoksenvastaisen taistelun.

Kommentti: Kokeilkaa herra kuningas ensin voittaa korruption vastainen taistelu, jota maanne hallinto virallisesti kiivaasti käy ja siirtykää sitten vasta ilmaston kimppuun. Jos voitatte molemmat, niin tarjoan oluet parhaaksi katsomassanne paikassa Fugen kulmilla… Jos voitatte edes toisen taistelun, niin tarjoan silti kaljat, mutta valitsen itse paikan. Comprende?

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...