Kuninkaallista golfia Paradorissa

Tuuli on oleellinen elementti kaikella tapaa Paradorin pelaamisessa. Paitsi että se määrittää lentokoneiden liikkeitä, se myös kantaa palloja pitkiin kaariin tai tuo ne alas nolostuttavan aikaisin. Kenttä sijaitsee suoraan Välimeren rannalla, eikä maasto anna varsinaisesti mitään suojaa mereltä puhaltavalle tuulelle.
Parador on maastoltaan tasainen. Korkeuseroja ei ole nimeksikään, kentän haasteet ovat muissa seikoissa.

Ehkä ominaisin piirre kentälle on tuulen mukanaan tuoma irtohiekka. Paradorissa väylältä sivuun lyöminen tarkoittaa usein lähes samaa, kuin hiekkaesteeseen joutuminen. Hyvin hoidettuja väyliä reunustaa puusto, jonka juurille hiekka kerääntyy. Aika monta söpsöä Paradorissa näkee, kun urheat golfarit lähtevät lyömään hiekalta pitkillä mailoilla tavoitteena upea kaari ja pallo lipulle.

Toinen haaste Paradorissa on sen pituus. Silloin kun teepaikat ovat oikeilla mitoilla, Par nelosilla saa lyödä ihan tosissaan, että lipulle kahdella lyönnillä pääsee. Vitoset toisaalta ovat maltillisemman mittaisia, eivät kuitenkaan mitään birdie-automaatteja nekään. Pisimmälle par kolmoselle saa vastatuulessa lyödä täysillä bagin isoimmalla mailalla.

Kenttä sopii kaiken tasoisille pelaajille. Pituuden takia lyhyempilyöntiset pelaajat joutuvat usein tyytymään bogiin, vaikka lyönti kulkisikin. Samoin käy pitkälyöntisillekin, aika usein pallo harhautuu sen verran sivuun lyhyeksi leikatulta alueelta. Siitä koituu helposti yksi lyönti lisää tuloskorttiin.


Johtuen kentän tasaisuudesta, Parador on miellyttävä pelata kävellen. Kaunis puusto, kukat ja linnut ovat jatkuvasti läsnä. Meri näkyy lähes joka väylältä, kenttä kulkee lähes rantaviivaa pitkin. Merestä kentän erottaa vain hiekkarantakaistale, joka sattuu olemaan nudistiranta.

Historiallinen kenttä

Parador golfin historia ulottuu 1920 luvun alkuun. Sillä on tekemistä Englannin kuningasperheen kanssa, varsinkin prinsessa Beatrice viihtyi alueella talvisin ja halusi tietysti rakastamalleen harrastukselle kunnolliset olosuhteet. Aluksi rakennettiin 9-reikäinen kenttä, mutta varsin pian kenttä laajennettiin täysimittaiseksi. Sen jälkeen alueelle on vielä rakennettu 9-reikäinen links-kenttä ja 9-reikäinen par3 -kenttä.

Parador on aina ollut arvostettu kenttä ammattilaisten keskuudessa. Siellä on vuosien saatossa pidetty useita European tourin kisoja ja vielä enemmän alemman kategorian ammattilaismittelöitä.

Paradorissa on aktiivinen jäsenistö. Heille on varattu esimerkiksi viikonloppujen aamuajat, muina aikoina kenttä on avoin kaikille. Paradorista tekee poikkeuksellisen se, että yleensä siellä vieraillessa suurin osa pelaajista on espanjalaisia. Yleensä Aurinkorannikon kentillä kuulee enimmäkseen englantia ja pohjoismaisia kieliä.

Täältä pääset katsomaan muiden Aurinkorannikon kenttien esittelyjä: https://fuengirola.fi/category/golfkentat/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...