Espanjan uutiskatsaus 2.12.2019

 

Madridissa on alkanut tänään suuri ilmastokokous joka sotkenee kaupungin sekavaa liikennettä entisestään. Tapahtumaan osallistuu tuhansia ihmisiä ja lukemattomia delegaatioita. Kokouksen yksi keskeinen asia on määrittää kantoja ”ilmastohätätilaan”.

Kommentti: Kokoukset ovat toki hauskoja, mutta onko niillä mitään käytännön merkitystä, on eri asia. Jos osallistujat eivät ole edes yksimielisiä voidaanko ”ilmastohätätilaa” julistaa tai kuka sen voi tehdä, on turha odottaa mitään meret tai veret seisauttavaa lopputulemaa.

Malagan yksi tunnetuimmista henkilöistä, Antonio Banderas on todennut näyttelijänuransa olleen yksi hänen elämänsä suurimpia vahinkoja.

Vuoden alusta lokakuun loppuun Espanjaan saapui yhteensä 74 miljoonaa turistia ja määrä on noin 1% suurempi kuin vuotta aiemmin. Turistit ovat Espanjalle elintärkeitä, sillä jokainen turisti käyttää suhteellisen mukavasti rahaa Espanjassa, keskimääriin noin viikon mittaisella lomallaan. Vuoden ensimmäisen 10 kuukauden aikana turistit ovat kuluttaneet Espanjassa noin 82 miljardia euroa.

Fernando Alonso on jälleen kommentoinut mahdollista F1 paluutaan. Tällä kertaa Alonso pohtii että ajaa ensin Dakar-rallyn ja Indy-500 kisan ja miettii sitten vasta uudelleen paluutaan formuloihin.

Kommentti: Alonso kommentoi joka viikko mahdollista paluutaan formuloihin, mutta valitettavasti Alonso taitaa olla pohdintoineen hieman yksin…

Malagaan on annettu tänään säävaroitus ilta kuuden jälkeen mahdollisten kovien sateiden johdosta. Sademääräksi uumoillaan 15 litraa tunnissa per neliömetri.

Malagan ripeä palokunta on pelastanut yhden alaikäisen pojan tulipaloin keskeltä Malagan keskustasta. Poika saa hoitoa sairaalassa, sillä hän kärsii ilmeisesti häkämyrkytyksestä.

Espanjan ensi vuoden virallinen pyhäpäiväkalenteri on taas julkaistu. Tosin se on julkaistu jo aiemminkin, mutta osa pyhistä on alueellisia, ja niiden paikkaa voidaan tarvittaessa muuttaa. Viimeisin valtiollinen versio löytyy linkin takaa:

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2019/10/11/economia/1570776341_449899.html

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...