Jari Sillanpään keikkailu jatkuu onnistuneen Fuengirolan konsertin jälkeen

Jari Sillanpää palasi viime lauantaina pitkän tauon jälkeen esiintymislavalle. Ilta Sohailissa oli kaikin osin nappisuoritus. Sillanpää oli hyvinvoivan oloinen ja ääni soi hienosti. Paikalle saapui lähes 800 innokasta musiikin ystävää.

-Mahtava fiilis keikan jälkeen. Kyllä tätä tosiaan on odotettukin, olen halunnut esiintyä Sohailin linnassa jo yli kymmenen vuotta. Aiemmat konserttini Aurinkorannikolla on tehty helpomman kautta, eli hotelleissa ja Palacio de la Pazissa, nyt olosuhteet olivat kunnossa myös Sohaililla. Ei hienompaa konserttipaikkaa ole olemassakaan, Sillanpää hehkuttaa muutama päivä konsertin jälkeen.

Sohailin linna värjäytyi hiensosti valoilla auringonlaskun jälkeen.

Konsertin ensimmäisenä kappaleena kuultiin Malaguena salerosa. Kappale oli kunnianosoitus Espanjalle ja Andalusialle. Yleisö otti sen hienosti vastaan. Heti ensimmäisessä välispiikissään Sillanpää aloitti tutun humoristisen flirttailun yleisönsä kanssa. Laulaja vaikutti rennolta ja vapautuneelta, vaikka kyseessä olikin paluu lavalle pitkän tauon jälkeen.

-En oikeastaan jännittänyt paljon normaalia enempää. Muutama päivä ennen konserttia tuli hetkellinen paniikkiolo, osaanko enää esiintyäkään, mutta konserttipäivänä kaikki oli kunnossa. Sinänsä keikkatauko ei ollut kuin kuukauden normaalia pidempi, eli aika tavanomaisessa rytmissä edettiin. Minulle tulee aina ennen keikoille paluuta sellainen pakonomainen tarve rallatella kotona, autossa ja suihkussa. Se tapahtui nytkin, viimeiset kolme viikkoa olen lauleskellut kaikenlaista jatkuvasti.
Konsertti eteni jouhevasti, isot hitit kuultiin hieman uudenlaisina sovituksina. Satulinna oli yhteislaulun juhlaa ja Oot täydellinen laittoi yleisön lantiot liikkeelle. Mukana oli muutama sellainen laulu, joita ei Sillanpään ohjelmistossa ole ennen kuultu.

Yleisö liikuttui silmin nähden, kun Sillanpää esitti vastikään pois nukkuneen legendan Reijo Taipaleen bravuurin Satumaa.
-Reijo Taipale on ollut minulle opettaja ja esikuva. Kun aikoinani päätin osallistua Tangomarkkinoille, kävin ostamassa Taipaleen levyn ja opettelin tangon laulamisen sitä kautta. Reijo saa nyt jäädä pysyvästi satumaahan, Sillanpää sanoi kappaleen esittelyssä.

Sillanpään ja Maija Hapuojan yhteistyö jatkuu ensi talven joulukonserttikietueen merkeissä. Konsertteja on ainakin Fuengirolassa ja Jyväskylässä, Berliini ja Lontoo ovat myös todennäköisiä paikkoja.

Yllätyksiäkin konsertissa kuultiin. Niistä ehkä suurin oli se, kun Jari Sillanpää houkutteli yleisön seasta lavalle laulunopettajansa Maija Hapuojan. Yhdessä Sillanpää ja Hapuoja lauloivat hienon Rauha -nimisen kappaleen.
-On meillä Maijan kanssa uutisiakin. Nyt kun on taas päästy konserttien alkuun Fuengirolassa, jatketaan tätä. Olemme sopineen kaupungin kanssa, että ensimmäisenä adventtina pidämme yhdessä joulukonsertin Palacio de la Pazissa, Jari paljasti tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Fuengirolan pormestari Ana Mula ja kulttuuritoimenjohtaja Rodrigo Romero tunnustautuvat koviksi Jari -faneiksi.

Varsinaisen setin viimeisenä kuultiin Elvistä. Suspicious Minds -tulkinnassa Sillanpää pääsi näyttämään, että hänellä riittäisivät rahkeet vaikka kuinka isoille kansainvälisille lavoille. Viimeistään encorena kuultu viihdeklassikko Granada näytti toteen sen, että Sillanpään ääni on upeassa kunnossa ja mies voimissaan.

Lisää keikkoja tulossa

Mainitun Joulukonsertin lisäksi Sillanpää ja Hapuoja tekevät joulun teemalla myös muita keikkoja. Ainakin Taulumäen kirkko Jyväskylässä on jo buukattu ja merimieskirkon kanssa käydään keskusteluja Lontoon ja Berliinin katetdraalikeikoista.

Myös seuraava esiintyminen Sohailin linnassa on jo suunnitelmissa.

-Olisi hienoa toteuttaa linnalla sellainen show & dinner -konsertti. Siinä voisi laittaa isoja pyöreitä ruokapöytiä katsomoon ja ihmiset voisivat musiikin ohessa nauttia hyvästä ruoasta hienossa ympäristössä.

Kesän aikana Sillanpäällä on joitain keikkoja Suomessa. Toukokuussa hän esiintyy Porin Punaisessa Kukossa ja Eikan Pubissa Järvenpäässä. Kesäkuun puolivälissä on esiintyminen Tahkon kesän avajaisissa Louhosareenalla ja heinäkuussa ainakin Porvoon Tirmo bluesissa. Muitakin keikkoja on, mutta niitä ei ole vielä julkistettu.

-Onhan se surullista, että viime aikojen ikävät kohu-uutiset vaikuttivat kesän keikkojen myyntiin. Keikkajärjestäjät ovat selvästi peloissaan. Toisaalta on ihan mukava viettää yksi kesä vähän rauhallisemmin. Olen jossain vaiheessa miettinyt jopa vuoden, ehkä kahdenkin mittaista keikkataukoa. Siinä voisi tällainen kohta 54 -vuotias mies miettiä tosissaan mitä meinaa isona tehdä, Sillanpää naurahtaa.

 

YLEISÖKOMMENTTEJA:

Teva Glad, Iisalmi
-Kertakaikkisen hieno konsertti. Olen käynyt täällä linnalla jossain olutfestareilla aikoinaan. Tällaiseen konserttiin tila sopii mielestäni paljon paremmin. Toivottavasti Jarin kesä lähtee tästä hienosti käyntiin.

Marja Aalto, Tampere
-Jari näyttää tosi hyvävointiselta ja terveeltä. Laulu kulkee upeasti ja huumori yleisön kanssa on luontevaa. Tämä kokonaisuus tällaisessa ympäristössä on todella hieno.

Marika Teresa Kunnas, Miia Paukkunen, Costa del Sol
-Tosi hyvä buugi. Kaikki toimii, Jarin laulu, bändi, tarjoilu ja hieno ympäristö. Ihanaa, että tänne tuli näin paljon ihmisiä.

Teksti: Antti Pekkarinen
Kuvat: Antti Pekkarinen ja Jasmi Matikainen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...