Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 2.4.2019

– Malagassa käydään suurta julkisuutta saanutta oikeudenkäyntiä, jossa selvitetään syyskuussa 2014 Puerto Banuksen alueelta kadonneen nuoren Liettualaisen naisen kohtaloa. Toinen syytetyistä on erään brittimiljönäärin poika. Syyttäjä hakee yli 10 vuoden vankeustuomiota syytetyille. Tämän hetkisen tiedon mukaan syytetyt myöntävät ottaneensa tämän kyytiin autoonsa disco-illan päätteeksi.

– Valencian alueella toimiva Mercadonan alueyhtiö sai korvauksia tulipalon johdosta noin 113 miljoonaa euroa.

– Baleaareilla Diesel-autojen myynti on laskenut tänä vuonna 48% verrattuna vuoden takaisiin lukuihin.

– Andalucian teknologiapuiston metroliikenteen ongelma on päätettyä ratkaista käyttämällä busseja korvaamaan toimimatonta reittiä.
Kommentti: Varsin nerokas ratkaisu ottaen huomioon että asian ratkaisemista varten perustettiin oma toimikunta.

Kanarian ja Espanjan poliittinen johto on vaihteeksi tukkanuottasilla. Kanarialla poliittinen johto syyttää Espanjan pääministeri Sanchezin syyllistyvän vertauskuvallisesti ”pahoinpitelyyn” Kanariaa kohtaan, sillä Kanarian poliittisen johdon mielestä Sanzhez ei kanavoi tarpeeksi rahaa Kanarialle.

Kommentti: Epäilen, että tämä saippuaooppera ei lopu ihan heti ja eikä Espanjan vaalitulokset tai hallituskokoonpanot luultavasti vaikuta asiaan juurikaan merkittävästi. Tosin tässä kohdin Kanarian kiukku on kenties oikeutettua, sillä Kanarialle ”korvamerkattuja” rahoja (kymmeniä miljoonia) ei ole maksettu erilaisten byrokraattisten tai menettelytapavirheiden vuoksi, vaikka summat oli kirjattu valtion budjettiin joka oli jo hyväksytty.

Espanjassa on virallisesti työttömiä noin 3,2 miljoonaa henkilöä, joista miehiä 1,3 ja naisia 1,9 miljoonaa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...