Alhaurín de la Torreen suunnitteilla ammattilaistason surffausallas

Alhaurín de la Torreen tulevan surffausaltaan visioidaan valmistuvan jo ennen vuotta 2020, jolloin surffaus nousee viralliseksi olympialajiksi Tokion kesäolympialaisissa.

Alhaurín de la Torre on ilmoittanut tavoitteekseen, että Andalucian ensimmäinen sisämaan surffausallas valmistuisi kaupungin alueelle vuonna 2020. Kyseessä on yksi seudun tärkeimmistä urheiluun liittyvistä hankkeista vuosiin.

Kaupungin visioissa tulevaa allasta kuvaillaan maailman tehokkaimmaksi lajissaan. Uusimpien teknisten ratkaisujen ansiosta täysin valtameren aaltojen kaltaisia laineita syntyisi jopa tuhat tunnissa ja korkeimmillaan aallot olisivat 2,4 metrin korkuisia.

Aaltojen kokoa, muotoa, voimaa ja tiheyttä voitaisiin pelkillä napinpainalluksilla säädellä käyttäjien taitojen ja tarpeiden mukaan niin, että allas palvelee yhtä lailla vasta-alkajia kuin ammattilaisiakin.

Allasta kehutaan ennakkoon myös ympäristöystävälliseksi. Sen on määrä kompensoida ympäristövaikutuksensa mahdollisimman suurella energiatehokkuudella. Osa aaltoenergiasta voidaan muuntaa altaan toimintoja pyörittäväksi sähköksi.

Allas sijoittuisi 2,2 hehtaarin kokoiselle alueelle, jonne on määrä rakentaa myös skeittipuisto, keinotekoinen ranta, ravintoloita ja baareja sekä liike, josta voi vuokrata ja ostaa surffausvälineitä.

Näillä näkymin allas valmistuisi jo ennen vuotta 2020, jolloin surffaus nousee Tokion olympialaisissa virallisten lajien joukkoon. Näin Espanjan surffausjoukkue voisi valmistautua olympialaisiin myös Alhaurín de la Torressa.

Alhaurín de la Torre sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Fuengirolasta, Torremolinosista pohjoiseen

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...