Uutiskatsaus Espanja 1.8.7.219

Real Madridin tähtipelaaja Bale keskittyy tällä hetkellä Espanjan median mukaan enemmän Golfin pelaamisen kuin jalkapallon pelaamiseen. Bale ja Zidane vaikuttavat lausuntojensa perusteella ajautuneen taas välirikkoon, josta Espanjan jalkapalloa jumaloiva media repii tunneittain uusia uutisia.

Aiemmin tällä viikolla näissä uutiskatsauksissa kerrottiin espanjalaisesta tutkijasta, joka tekee geenitekniikkaan liittyviä kokeita Kiinassa, Espanjan tiukan lainsäädännön vuoksi. Hänen tavoitteensa on ryhmineen ilmeisesti kasvattaa ihmisille korvaavia elimiä erilaisissa eläimissä, jotka toimivat ns. elinten tuottoalustana.

Espanjassa keskimääräiset vuokrahinnat ovat nousseet vuodesta 2014 noin 50%.

Benalmádenan, Torremolinoksen ja Fugen alueella oli eilen noin 5.000 sähköyhtiö Endesan asiakasta ilman sähköä noin puolen tunnin ajan sähköreitittimen vian johdosta.

Espanjaan suuntautuva turismi on hienoisessa nousussa. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Espanjaan saapui hieman yli 38 miljoonaa turistia, jotka käyttävät lomallaan keskimärin hieman yli tuhat euroa. Tämän johdosta turismisektori tuotti Espanjaan bruttomääräisesti yli 40 miljardia euroa kuluneen vuosipuoliskon aikana.

Málagan alueella aloitettiin liikenteen valvonta ja sakottaminen droneilla, joilla pyritään edistämään liikenneturvallisuutta.

Kommentti: Onko ensi vuonna enää tarvetta poliisin liikennevalvonnalle ja korvaavatko dronet jossakin vaiheessa muutkin poliisin tehtävät?

Málagan kulmille on odotettavissa juniin ja rautateihin liittyviä lakkoja. Ota tämä huomioon suunnitelmissasi.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...