Sami Hedberg melkein valkokankaalla

Huhtikuun ensimmäisellä viikolla Aurinkorannikon suomalaisilla on tilaisuus tankata nauruvarastojaan, kun Suomen tämän hetken kenties kuuluisin koomikko Sami Hedberg saapuu esiintymään.

Hedbergin keikkoja järjestämässä on Fugen Elokuvan Ystävät (FEY), joka on aiemmin tuonut rannikolle suomalaisia elokuvia kansan nautittavaksi. Sami Hedberg ei kuitenkaan esiinny tallenteelta, vaan ihka elävänä elokuvateatteri Cine Alfilissa.

– Paikka on sama missä olemme näyttäneet elokuvia. Nyt halusimme kuitenkin kokeilla jotain uutta, kertoo Jukka Kataja-Rahko FEY:stä.

– Saliin rakennetaan keikkoja varten lava, valot ja äänentoisto, ja kun salissa saa myös nauttia virvokkeita, ovat puitteet enemmän kuin kunnossa, hän lupaa.

Entä miten leffateatterin väki suhtautui ajatukseen elokuvasalin muuttamisesta komediaklubiksi?

– Kieltämättä he ensin olivat hieman ihmeissään, että ’siis mitä te suunnittelette’? Mutta kun selitimme minkä luokan koomikko on tulossa, he kiinnostuivat. Nyt he odottavat itsekin jo innolla tulevaa iltaa, Kataja-Rahko kertaa.

Espanja ruokkii esitystä

Innokkaasti Fuengirolan keikkoja tuntuu odottavan myös Sami Hedberg itse.

– Hienoa päästä taas sinne esiintymään. Loppuvuosi näyttääkin taas sen verran kiireiseltä, että en tiedä ehtiikö toista kertaa tämän vuoden aikana, koomikko toteaa.

Hedberg esiintyy saman illan aikana kaksi kertaa, klo 17 ja klo 20. Hedberg kuuluu niihin koomikoihin, joiden esitys saattaa lähteä aika rajustikin niin sanotusti lapasesta. Niinpä, vaikka show’lla on tietysti runko olemassa, koskaan ei voi etukäteen tietää mihin illan mittaan vielä päädytään. Myös Espanja vaikuttaa Hedbergin mukaan illan show’hun.

– Onhan se niin herkullinen asetelma, suomalaiset asumassa Espanjassa. Ja yleisökin tunnistaa sen tilanteen, se on aika hedelmällinen pohja jutuille, hän hehkuttaa.

Vaikka Hedbergillä riittää kiireitä tv-ohjelmien, oman komediaklubin ja monien tapahtumien kanssa, ehtii hän silti huolehtia myös stand up -materiaalinsa tuoreudesta.

– Sellainen 15-20 minuuttia kokonaan uutta materiaalia syntyy joka vuosi. Suurimmaksi osaksi aiheet löytyvät omakohtaisista kokemuksista. Niinpä viime aikoina uusia juttuja on tullut esimerkiksi rakentamiseen liittyvistä määräyksistä.

No jos kerran jutut kumpuavat omista kokemuksista, ja kuten tiedetään, parisuhde on yksi hedelmällisimpiä komiikan aiheita, niin joko Hedbergin seurustelu tangokuningatar Saija Tuupasen kanssa alkaa näkyä ja kuulua lavalla?

– Jaa-a, sanotaanpa vaikka näin, että kannattaa tulla paikalle Alfiliin kuuntelemaan, siellä se selviää, Sami Hedberg sanoo, ja nauraa päälle.

Sami Hedberg Show

  • Aika: Torstai 4.4. klo 17 ja 20
  • Paikka: Cine Alfil, Calle Camilo José Cela, 6
  • Kesto: noin 2 tuntia, sisältää väliajan
  • Liput: Ennakkoon 20€ Centron Infosta, 23€ ovelta

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...