Alaikäisen suomalaistytön epäillään tulleen joukkoraiskatuksi Fuengirolassa – Espanjan poliisi ei kirjannut tapahtuneesta rikosilmoitusta

Suomen poliisin yhdyshenkilö, rikoskomisario Kaj Björkqvistin alkuvuosi on ollut kiireellinen. Kuolemantapausten ja huumausainerikosten lisäksi Björkqvist avustaa parhaillaan Fuengirolan poliisia selvittämään 17-vuotiaan suomalaistytön epäiltyä joukkoraiskausta ja pahoinpitelyä.

Uhri kertoi menneensä tapahtuman jälkeen ystävättärensä kanssa tekemään rikosilmoitusta Policía Nacionaliin ja käyneensä terveyskeskuksessa.

– Fuengirolan poliisista ei kuitenkaan löydy rikosilmoitusta, minkä takia paikallinen poliisi ei ole voinut hankkia valvontakameran kuvia. Tytön mukaan heidän välillään oli kielimuuri, Björkqvist kertoo.

– Olen esittänyt Fuengirolan poliisille pyynnön, että he pyytäisivät terveyskeskuksesta mahdollisia asiakirjoja tapahtuneesta.

Epäilty raiskaus tapahtui jo huhtikuun puolessa välissä. Tyttö on kertonut lähteneensä London Pubista, kun kolme miestä otti hänet kiinni hotelli Pyrin kohdalla ja raahasi rannalle. Rannalla miehet raiskasivat ja pahoinpitelivät hänet vuorotellen.

– Tyttö pääsi seuraavana päivänä lähtemään Suomeen, mutta hän on edelleen huonossa kunnossa, Björkqvist sanoo.

Raiskauksesta on kirjattu rikosilmoitus Suomessa.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...