Fuengirolan juhannustulet syttyvät lauantaina

Fuengirolassa, kuten koko Aurinkorannikolla, juhannusta kokoonnutaan juhlimaan rannalle lauantaina 23. kesäkuuta.

Monet suuntaavat meren ääreen mahdollisimman ajoissa piknik-korien, pöytien, tuolien ja telttakatosten kanssa sekä varmistaakseen paikkansa että nauttiakseen juhlasta mahdollisimman pitkään.

Illan tullen rannalla syttyvät tunnelmalliset nuotiot. Hiekkarannan tuntumassa olevat chriringuito-ravintolat ovat Fuengirolan juhannuksenvietossa keskeisessä roolissa tarjoten juhlaväelle edullista syötävää, erityisesti grillattuja sardiineja, ja juotavaa. Chiringuitojen tuntumassa voi yleensä kuunnella elävää musiikkia.

Kannattaa huomata, että chiringuitot tarjoavat valkoisiin pukeutuneille asiakkailleen ilmaiset tervetuliaisdrinkit.

Keskiyön hetkeä valaisee perinteisesti näyttävä ilotulitus, joka näkyy kaikilta Fuengirolan rannoilta.

- Mainos -

Juhannustaikoja tehdään myös Espanjassa. Niihin kuuluu esimerkiksikolmesti nuotion yli hyppääminen ongelmien poroksi palamisen toivossa, keskiyön hetkellä takaperin mereen kävely sekä nukkien polttaminen, jonka alkuperäinen merkitys liittyy Jeesuksen kavaltaneeseenJuudas Iskariotiin. Monet myös ottavat juhannusyönä rannalta pulloihin merivettä, jota sitten pirskottelevat kotinsa nurkkiin pyhänä vetenä. Perinteitä on suuressa maassa lukuisia.

Fuengirolassa juhannuksen aikana on myös pienimuotoinen kaupunginosatapahtuma El Boquetillon alueella 21.–24. päivä. Juhannustapahtuman ohjelmassa on paljon musiikkia ja tanssia.

Myös Aurinkorannikon muilla paikkakunnilla on omaa juhannusohjelmaa. Jos tietoa ei löydy oman kunnan nettisivuilta, kannattaa kysellä esimerkiksi paikallisilta ravintolanpitäjiltä.

Tiina Piha

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...