Tanssii Tähtien Kanssa

Viisi, neljä, kolme, kaksi, yksi… Suora lähetys alkaa. Tunnusmusa starttaa, ja vatsanpohjassa räpyttelevä perhosparvi kiihdyttää tunnarin tahtiin.

Tuhat ajatusta risteilee mielessä: puvut on, meikit on, kengät on, ripset on, pää on, jalat on, pari on, sydäri… melkein on. Tähtisade tanssilattialla voi alkaa!

Elämäni jännittävimpiin kokemuksiin yltää kirkkaasti Tanssii Tähtien Kanssa -opettajana työskentely.

Suoran lähetyksen tuoma paniikin sekainen euforia, intensiivinen harjoittelu itselle täysin tuntemattoman partnerin kanssa, mediasirkuksen tuoma lisäbuusti ja kokemus olla osana suuren suurta tuotantoa, tekevät TTK:sta ikimuistoisen matkan.

Tällä matkalla olen ollut kolme kertaa elämässäni, enkä unohda yhtäkään niistä koskaan.

Olen saanut olla aivan ihanien tähtioppilaiden opettaja: Eppu Salminen oli ensimmäinen partnerini. Epun kanssa tanssiharjoittelu alkoi kävelemisestä. Kyllä, luitte aivan oikein, opettelimme ensin kävelemään!

Eppu oli lintsannut kaikki TEAK:in tanssitunnit ja hän kuvailikin omaa tanssitaustaansa yksinkertaisesti olemattomaksi.

Jimi Pääkallosta olisi voinut kuoriutua notkea partneri, mutta hänen selkänsä päätti toisin. Sen sijaan hänestä kuoriutui koko TTK-poppoon bilevastaava! Jimillä oli aina suunnitelmat kohdallaan, missä on sunnuntain suoran lähetyksen jälkeiset etkot, jatkot ja katkot.

Yleensä tanssitreeneissä kramppaavat jalat. Sami Hedbergin kanssa kramppasivat poskilihakset, nimittäin nauramisesta. Välillä mietin, että tästä ei kerta kaikkiaan tule yhtään MITÄÄN! En saanut naurua loppumaan.

Mutta alkoihan se hymy hyytymään, kun Sami ilmoitti: ”Mä en muuten pysty pyörimään yhtään, mulla tulee oksennus.” Voi apua, mietin. Tanssia ei voi pyörimättä.

Nämä kolme upeaa kavaljeeria ovat säilyneet tärkeinä ja rakkaina ystävinä. Olemmehan kokeneet yhdessä niin paljon: olemme onnistuneet, ylittäneet itsemme, kaatuneet, nousseet ylös, jännittäneet, itkeneet ja nauraneet. Olemme kokeneet yhdessä Suuren Seikkailun ja hitsautuneet yhteen tiiminä.

Ihailen partnereitani, sillä jokainen heistä on omalla epävarmuusalueellaan esiintynyt miljoonille katsojille lajissa, joka ei ole entuudestaan tuttu. He ovat harjoitelleet ahkerasti, omaksuneet eri tanssilajien karaktäärejä ja pystyneet kovan paineen allakin heittäytymään tanssiin täysillä.

Tanssii Tähtien Kanssa ohjelmalle kiitos! Tanssi on tuikkinut jokaisen olohuoneeseen ja kilpatanssi lajina on avautunut katsojille aivan uudella tavalla. Katsojat ovat täydestä sydämestään myötäeläneet tähtioppilaiden ja opettajien mukana.

Tanssinopettajana on ollut mahtavaa huomata, kuinka ohjelma on inspiroinut ja villinnyt ihmisiä tanssin pyörteisiin madaltamalla kynnystä aloittaa uusi harrastus. Legenda Kanki-Kaikkoselle erityiskiitos.

Kamerat sammuvat, upeaa työtä tiimi. Kaikki kerääntyvät yhteen jakamaan haleja ja onnentoivotuksia. Fiilis on vapautunut ja onnellisuus on käsin kosketeltavissa: yksi unohtumaton tanssi-ilta on jälleen takana.

Tuomarikolmikkokin pyörähtelee kanssamme tanssilattialla bändin loppubiisin tahtiin. Joku huutaa Jormalle: ”Ei huuuooono!!!” Ja koko tähtikaarti räjähtää raikuvaan nauruun.

Anna Sainila

Tanssin opettaja / Tanssikoulu Anna Palaa!

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...