Maalitykki Teemu Rastas luottavaisena kauteen

Fuengirola Lions lähtee pelaamaan Andalusian liigaa kolmella joukkueella.

Rullakiekon Andalusian liigan voittaja, Fuengirola Lionsin kakkosjoukkue, Barona lähtee uuteen kauteen liigan maalitykin Teemu Rastaksen, 25, johdolla.

– Sain tietää voittaneeni maalikuninkuuden vasta kun pokaali lyötiin käteen, sanoo 20 maalia takonut Rastas.

Vaaleahiuksinen Rastas voitti myös epävirallisen Liigan paras sukunimi -tittelin. Rastas on suora käännös sanasta rastatukka.

Jyväskylästä kotoisin oleva maalitykki muutti Espanjaan edellisvuoden toukokuussa ja aloitti pelaamisen vuosi sitten.

– Suomessa satoi edellisvappuna räntää. Kun kaveri kertoi samana päivänä saaneensa töitä Baronan Espanjan toimistolta, niin aloin itsekin kiinnostua mahdollisuudesta työskennellä täällä, Rastas kertoo.

Maalintekijäksi iän myötä

Entinen keskushyökkääjä pelasi Jyväskylän Discoksessa B-junioreihin asti. Sen jälkeen hän vaihtoi aluesarjoihin.

– Lopulta pelasin ”kaljaliigoja”. Maaleja alkoi syntyä sitä mukaan, mitä enemmän sarjataso tippui, Rastas sanoo ja naurahtaa päälle.

Täksi kaudeksi Baronan kapteeniksi valittu Rastas oli aikaisemmin vain kokeillut rullaluistimia.

– En ollut edes kuullut rullakiekosta aikaisemmin. Yksikään kaverini ei ollut pelannut sitä, Rastas kertoo.

Hyökkääjä ei kuitenkaan näe suurta eroa jääkiekon ja rullakiekon välillä. Rullakiekon pelityyliin kuitenkin vaikuttaa niin pelialusta kuin kaukalon koko ja reunojen korkeus.

Santa Fen hallin pelialusta on vielä toistaiseksi maalattu betoni, joka on huomattavasti hitaampi kuin esimerkiksi Sevillassa oleva hiottu betoni.

– Juuri kun olin oppinut luistelemaan täällä, niin matkasimme Sevillaan. Eron huomasi heti, potkut sutivat ja jarruttaminen oli vaikeampaa, Rastas muistelee.

Kaukalon korkeus taas vaikuttaa pelikatkoihin. Santa Fen hallissa on viime kesästä lähtien ollut 125 senttiä korkeat laidat ja niiden ympärillä pleksit, minkä takia pelikatkoja syntyy vähemmän. Joukkueiden pitää osata vaihtaa lennosta.

Sen sijaan Fuengirolan pieni kaukalo (42 x 21 metriä) auttaa vastustajia, joilla on luisteluvoimaa. Espanjalaisilla on tapana rynnätä maalia kohti kuten jalkapallossa.

Liigan suurin kaukalo sijaitsee Aguilasissa. 50 x 25 metrin kokoinen ”lentokenttä” sopii hyvin taitojoukkueille kuten Lionsille ja Baronalle.

– Sancti Petrin kotihallissa on taas loivasti kaartuvat rännit, joita voi käyttää paremmin hyväkseen. Meidän rännimme ovat kulmikkaammat, koska samassa kaukalossa pelataan myös rullasählyä, Lionsin joukkueenjohtaja Jari Nyman kertoo.

Hallin laajennus jo ensikesäksi?

Fuengirolan kaupunki on Lionsin johdolla parantanut Santa Fen hallin puitteita.

– Joulukuussa halliin tehdään uusi lattia. Siitä tulee samanlainen kuin Sevillassa eli hiottu betoni, Nyman sanoo.

Mr. Rullalätkän haaveissa siintää jo niin muovinen pelialusta kuin hallin laajennus.

– Laajennuksen myötä katsojapaikat lisääntyisivät ja saisimme kaksi uutta pukukoppia. Olemme tehneet kaupungille valmiiksi kaikki tarvittavat piirustukset ja lujuuslaskelmat. Heidän pitää vain tehdä rahoituspäätös.

Hallin laajennus tarkoittaisi sitä, että tulevaisuudessa rullakiekon SM-liigan avausottelu pelattaisiin Pesisliigan tavoin Fuengirolassa.

– Joukkueet on jo valittu, Nyman sanoo.

Tässä on Fuengirola Lionsin uudet pelipaidat. Lions, Barona ja Vikings.

Andalusian liigassa seura lähtee tavoittelemaan kolmoisvoittoa. Lionsin ja Baronan ohella uutena joukkueena liigaan liittyy Vikings, jonka pelaajat tulevat Suomesta, Ruotsista ja Briteistä.

– Vikingsin avulla yritämme luoda Fuengirolaan Suomi–Ruotsi-maajoukkuehenkeä. Lions pelaa tietenkin sinisissä ja Vikings keltaisissa paidoissa, Nyman toteaa.

Barona jatkaa purppuran värisissä paidoissa.

Liga Suria Lions lähtee pelaamaan kaikista kolmesta joukkueesta kootulla All Stars -miehistöllä. Viime vuonna Lions kaatui loppuottelussa Aguilasille.

– Meillä oli vain seitsemän pelaajaa. Tänä vuonna pitää olla tarkempia, Nyman sanoo viitaten sääntöön, että loppuotteluun kelpuutetuilla pelaajilla täytyy olla alla ainakin neljä runkosarjan peliä.

Andalusian liiga alkaa 27.10 ja Liga Sur 3.11.

Mika Heikkilä

https://fuengirola.fi/kv-turnaus-kokoaa-rullakiekkojoukkueet-fuengirolaan/

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Joko tänä vuonna päästään koronasta eroon?

View Results

Loading ... Loading ...

YRITTÄJÄ

Oletko kiinnostunut mainostamaan Fuengirola.fi -lehdessä tai verkkosivuilla?