Pietarsaarelaiset hakevat revanssia

Jalkapalloilun Kakkosessa pelaava pietarsaarelainen Jakobstads Bollklubben ja UD Fuengirola pelaavat ensi torstaina Los Bolichesin Santa Fen kentällä hyväntekeväisyysottelun.

UD Fuengirolan taloudellinen tilanne on ollut jo vuosia tiukka, minkä takia Malaga CF Fan Club Finland on järjestänyt erilaisia tempauksia, joilla on kerätty rahaa tärkeään juniorityöhön.

– Sen jälkeen kun maakuntahallitus ja kaupunki lopettivat seuran tukemisen, meille on ollut sydämen asia tukea sitä, kertoo Jaakko Kuusisto Malaga CF Fan Club Finlandista.

Viime vuonna pelatun ottelun tuotoilla seura hankki uusia jalkapalloja, liivejä ja erilaisia harjoituksissa käytettäviä välineitä.

– Meillä on tätä tarkoitusta varten Reflassa jatkuva senttikeräys, jossa yhden ja kahden sentin kolikot voi jättää lippaaseen, Kuusisto muistuttaa.

Pienillä resursseilla toimiva paikallisseura UD Fuengirola tekee erittäin laadukasta juniorityötä. Tällä kaudella Malaga CF:ssä läpimurron on tehnyt seuran kasvatti Jack Harper.

Kovatasoinen matsi luvassa

Viime syksynä JBK koki kotijoukkueelle 1-2-tappion. Sisuuntuneet suomalaiset eivät aio pelata löysästi hyväntekeväisyyden nimessä, vaan seuraavat Huuhkajien esimerkkiä ja näyttävät espanjalaisille, mistä suomalainen jalkapalloilu on tehty.

– JBK ei ole mikään turha joukkue. Viime syksyn ottelu oli mielestäni jopa yllättävän kovatasoinen, eikä tänä vuonna jäädä varmasti yhtään huonommaksi. Vaikka tämä kausi oli pietarsaarelaisille vaikea johtuen monista loukkaantumisista, loppukauden hyvät otteet osoittivat, että joukkueen materiaalissa on laatua, Kuusisto kertoo.

JBK:ssa pelaa niin nuoria lupauksia kuin kokeneita konkareita. Liigakokemusta löytyy Joakim Häggblomilta, Kevin Larssonilta, nuorten maajoukkueessa pelaavalta Oskar Sandströmiltä sekä lähes sata ottelua Veikkausliigassa pelanneelta Markus Kronholmilta.

Jalkapallo-ottelu pelataan Santa Fen jalkapallostadionilla Los Bolichesissa Nuriasol-hotellin edessä torstaina 25.10. klo 20.00 alkaen. Liput maksavat 3€ ja tuotot ohjataan lyhentämättömänä UD Fuengirola Los Bolichesin junioritoimintaan.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...