Hulluja nuo Espanjalaiset – ihan kuin suomalaiset

Viikon uutiskierros eli nopeat.

Kolme poliisia pelasti keskiviikkona miehen, joka suunnitteli itsemurhaa hyppäämällä Málagan lentokentän kolmoisterminaaliin johtavalta sillalta. Mies istui sillalla noin 15 metrin korkeudella maasta.  Hän uhkasi pudottautua alas, kun joku lähestyi häntä. Kun miehen katse herpaantui, poliisit toimivat nopeasti ja ottivat hänet kiinni. Mies toimitettiin sairaalahoitoon.

Kataloniassa Sant Feliu de Guíxolsin rantakaupungissa sijaitsevalta työmaalta löytyi 80-kiloinen sisällissodan aikainen pommi. Pommi oli noin 70 senttiä pitkä ja 20 senttiä leveä. Se osui kaivurin kauhaan kaivettaessa väylää vesijohdolle. Viranomaiset neutralisoivat pommin räjäyttämällä. Espanjan sisällissota käytiin vuosina 1936-1939.

Granadassa sijaitsevasta kierrätyskeskuksesta löytyi keskiviikkona miehen ruumis.  Poliisi uskoo miehen kuolleen kaupungin pohjoispuolella ja ruumiin ajautuneen kierrätyskeskukseen paperia kuljettaneen kuorma-auton kyydissä. Henkilöpapereista huolimatta poliisi ei pystynyt varmistamaan miehen henkilöllisyyttä välittömästi, koska ruumis oli mennyt jätemyllyn läpi.

Huumeiden salakuljetusrinki jäi kiinni Mijasissa, kun yksi sen jäsenistä yritti tappaa eroa hakeneen entisen puolisonsa.  Santarmien saapuessa paikalle mies kuristi naista metallisella kaapelilla, koska nainen oli kieltäytynyt harrastamasta seksiä hänen kanssaan. Poliisi takavarikoi paikalta 313 kiloa hasista, 12.500 euroa käteistä ja kaksi autoa, joilla kuljetettiin huumeita Pyreneille.

Málagan paikallispoliisi otti kiinni 29-vuotiaan miehen, joka pahoinpiteli puolisoaan pesäpallomailalla, vaikka naisella oli sylissään pariskunnan seitsemän kuukautta vanha vauva. Yksi iskuista oli osunut lapsen kasvoihin. Pöydällä oli myös kaksi 12 ja 21 senttimetrin pituista keittiöveistä sekä kaksi pesäpallomailaa, johon toiseen oli kaiverrettu ”vaimon nöyryyttäjä”.

Tuomari Manuel Penalva on tutkinut Palmassa korruptiota poliisin keskuudessa ja tullut siihen tulokseen, että virkavalta ei pysty suojelemaan todistajia tarpeeksi. Todistajat jäävät yksin ja oman onnensa nojaan. Useita todistajia on solvattu, uhkailtu ja seurattu. Penalvan mukaan todistajat ovat kärsineet ahdistuksesta. Tuomari antaisi todistajille aseenkantoluvan itsensä puolustamista varten.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...